Alimente care curăță rinichii și ceaiuri care dizolvă pietrele mici

Ceaiuri care dizvolvă pietrele la rinichi. Rinichii ajută la eliminarea excesului de apă din organism și a toxinelor. In cazul in care rinichii nu functioneaza optim, substantele reziduale si lichidele raman in organism si cauzeaza edeme la nivelul membrelor, dificultati de respiratie si dificultati de golire a vezicii urinare.

Excesul de sodiu, de potasiu sau de proteine afectează rinichii, în timp ce alimentele bogate în vitamina C, E, D sau B6 reprezintă un plus pentru sănătatea lor. Iată un top al alimentelor care îmbunătățesc funcția renală:

Varza

Este excelentă pentru rinichi deoarece conține antioxidanți puternici care protejează rinichii împotriva radicalilor liberi. Este și o bună sursă de vitamine B, C și K, acid folic și potasiu, care ajută la îmbunătățirea funcției renale.

Fructele de pădure

Căpșunile, merișoarele și alte fructe asemănătoare sunt foarte bune pentru rinichi: sunt bogate în vitamina C, acid folic și magneziu și au proprietăți anioxidante și antiinflamatoare extraordinare.

Peștele

Peștele gras precum somonul sau sardinele conțin acizi grași omega 3 care au proprietăți antiinflamatoare și s-a demonstrat că reduc nivelul proteinelor din urină.

Albușurile de ou

Acestea sunt, de asemenea, recomandate în bolile de rinichi deoarece conțin proteine de înaltă calitate și aminoacizi necesari funcției renale.

Uleiul de măsline

Acidul oleic și polifenolii din uleiul de măsline reduc inflamația și îmbunătățesc funcția rinichilor.

Ceapa

Are un conținut ridicat de vitamina C și acid folic, dar și de flavonoide, care previn depunerea grăsimii pe pereții vaselor de sânge, în special de quercitină, antioxidant puternic care diminuează riscul de boli de inimă și de cancer. De asemenea, ceapa are proprietăți diuretice, prevenind retenția de lichide.

Usturoiul

Consumul de usturoi reduce inflamatia și colesterolul rău – LDL, are proprietăți anticoagulante și antioxidante puternice, fiind ideal pentru detoxifierea naturală a organismului.

Merele țin rinichii sănătoși

Bogate în fibre și cu proprietăți antioxidante puternice, merele sunt ideale pentru sănătatea rinichilor. De asemenea, reduc riscul de a a dezvolta infecții urinare și pietre la rinichi.

Conopida detoxifiază rinichii

Conopida este considerată unul dintre cele mai bune alimente pentru rinichi atât datorită conținutului mare de vitamina C, acid folic și fibre, cât și datorită componentelor sale care contribuie la neutralizarea substanțelor toxice.

Ardeiul gras

Pe lângă faptul că este sărac în potasiu, dar bogat în vitaminele A, C, B6, B9 si fibre, ardeiul gras conține și o cantitate semnificativă de antioxidanți, în special de licopen, oferind o protecție sporită împotriva cancerului.

Ceaiuri diuretice

Pentru calculi de mici dimensiuni și nisip, cea mai bună soluție sunt diureticele. Ceaiurile favorizează dizolvarea sărurilor și eliminarea lor prin urină. Creșterea cantității de urină spală căile urinare și mobilizează nisipul și calculii mici.

„Există foarte multe plante cu efect diuretic: mesteacăn, coada calului, mătase de porumb, cozi de cireșe, ienupăr. Unele plante au și efectul de a dizolva calculii: urzica și coada calului. Un medicament ayurvedic care dizolvă și elimină pietrele la rinchi este cystone”, a explicat dr. Alice Popescu, specialist în acupunctură și fitoterapie la Institutul Național de Medicină Complementară și Alternativă.

Recent Posts

Profesorul Vlad Ciurea: Acesta este secretul unei vieți bune

Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…

24 de minute ago

Am scăpat de sindromul colonului iritabil cu aceste două modificări ale regimului alimentar

De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…

54 de minute ago

Se anunță o furtună uriașă pentru două zodii. Următoarea perioadă aduce schimbări majore

Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…

o oră ago

Prof. Dr. Vlad Ciurea, despre creier: La fel ca inima, acest organ complex nu se oprește niciodată

Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…

2 ore ago

Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi… Vezi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…

2 ore ago

Durerile de picioare. Ce afectiuni GRAVE pot semnala?

Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…

3 ore ago

Citeste si: