Categories: Ştiri sănătate

Alimente care contribuie la boli de inima și cresc riscul de atac de cord

Dieta joacă un rol crucial în dezvoltarea sau prevenirea bolilor, așa că dieta dumneavoastră vă ajută sau vă pune sănătatea în pericol?

Unul dintre principalii factori care contribuie la bolile de inima este colesterolul ridicat, care este cauzat în principal de consumul de alimente grase, certifică NHS.

Heart UK, organizația de caritate pentru colesterol, spune că consumul de alimente care conțin prea multe grăsimi saturate „schimbă modul în care ficatul gestionează colesterolul”.

Organizația de caritate explică: „Celulele noastre hepatice au receptori LDL [lipoproteine cu densitate joasă] pe ele.

Când colesterolul LDL trece prin sânge, acești receptori scot colesterolul din sânge și în ficat pentru a fi descompus.

Cercetările sugerează că consumul de prea multe grăsimi saturate împiedică receptorii să funcționeze atât de bine, iar colesterolul se acumulează în sânge”.

Alimentele bogate în grăsimi saturate, pe care este mai bine să le limitați, includ:

  • Ciocolată cu lapte și cea albă, toffee, prăjituri, budinci și biscuiți
  • Produse de patiserie și plăcinte
  • Carne grasă, cum ar fi cotletele de miel
  • Carne procesată, cum ar fi cârnați, burgeri, bacon și kebab
  • Unt, untură, ghee, margarină, grăsime de gâscă și suif
  • Uleiuri de nucă de cocos și palmier și cremă de nucă de cocos
  • Produse lactate pline de grăsime, cum ar fi smântână, lapte, iaurt, cremă și brânză.

Heart UK adaugă: „Multe alimente conțin un amestec de grăsimi saturate și nesaturate. Încercați să alegeți alimente cu mai multe grăsimi nesaturate”.

Considerate a fi „sănătoase pentru inimă”, grăsimile nesaturate care depășesc grăsimile saturate din dieta ta ar putea reduce riscul de boli de inimă și atac de cord.

Exemple de grăsimi nesaturate includ:

  • Uleiuri din legume, nuci și semințe, cum ar fi uleiul de floarea soarelui, șofranul, rapița, măslinele, arahidele, nucile și uleiul de porumb
  • tartine pe baza acestor uleiuri
  • Nuci si seminte
  • Avocado
  • Pește gras, cum ar fi hering, sardine, macrou, somon și păstrăv.

Există un alt tip de grăsimi de care oamenii trebuie să fie atenți, în plus față de grăsimile saturate.

Celălalt tip de grăsime care ar putea crește nivelul de colesterol și riscul de boli de inimă sunt grăsimile trans.

Heart UK spune: „Grăsimile trans sunt produse atunci când grăsimile nesaturate, cum ar fi uleiurile vegetale, sunt încălzite la temperaturi ridicate în timpul procesării alimentelor.

 

 

Recent Posts

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

30 de minute ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

o oră ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

12 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

12 ore ago

Citeste si: