Celulita constă în inflamarea ţesutului cutanat si are multiple cauze, printre care cele mai frecvente sunt sedentarismul, circulaţia sangvină deficitară şi, nu în ultimul rând, alimentaţia.
Aceasta din urmă, de altfel, este deosebit de importantă nu numai pentru menţinerea unui corp fără aspect de coajă de portocală, dar şi pentru a scăpa de celulită. În acest sens, specialiştii recomandă în special consumul de alimente cu un conţinut scăzut de grăsimi, întrucât acestea încetinesc arderile şi favorizează apariţia celulitei. Tot de pe lista de alimente ”interzise” fac parte şi acelea rafinate, cu un conţinut bogat de zahăr sau aditivi. Alimentaţia bio este cea mai indicată, astfel că, învăţând să mâncaţi veţi reuşi să ţineţi celulita departe, spun nutriţioniştii.
Nu trebuie să urmaţi diete drastice care să vă omoare timpul, cheful de viaţă şi să vă golească portofelul ci, pe lângă jumătatea de oră de mişcare zilnică, obligatorie pentru a vă menţine organismul sănătos din toate punctele de vedere, trebuie să urmaţi câteva reguli alimentare simple care să vă ferească sau să elimine aspectul atât de inestetic de coajă de portocală de pe braţe, coapse sau abdomen.
Iată ce vă recomandă specialiştii în acest sens:
Consumaţi carne macră (fără grăsimi). Indicate sunt carnea de peşte, pui şi chiar friptura de porc, dacă aceasta este fără grăsime şi nu faceţi din ea o regulă alimentară. Asiguraţi-vă că aţi îndepărtat tot conţinutul de grăsime de pe carnea pe care urmează să o mâncaţi, în afară de cea de pe peşte, desigur, care nu numai că este bogată în Omega 3, dar ajută şi la eliminarea celulitei.
Nu uitaţi să beţi apă. Apa este cel mai puternic detoxifiant natural, iar pentru a ţine celulita deoparte, este obligatoriu să consumaţi cel puţin doi litri de apă pe zi. Să nu uităm, însă, şi celelalte beneficii ale apei: ajută la digestie, are rol decisiv în buna funcţionare a rinichilor şi a ficatului, întăreşte sistemul imunitar, hidratează pielea, estompează cearcănele şi reduce senzaţia de balonare.
Mâncaţi fructe şi legume proaspete. Regula este valabilă în orice dietă, dar şi în cazul unui regim de viaţă sănătos. Fructele şi legumele proaspete, consumate atât ca aliment principal, dar şi între mese, sunt bogate în antioxidanţi. Sunt recomandate citricele, roşiile, pătrunjelul, căpşunele şi ardeii graşi, deoarece au un conţinut bogat de vitamina C, care contribuie la menţinerea colagenului, conferind elasticitate pielii. Înceraţi, totuşi, să evitaţi fructele foarte dulci, cum ar fi strugurii, pepenii, stafidele sau alt gen de fructe uscate.
Lactatele degresate, cheia pentru o piele de invidiat. Laptele cu conţinut scăzut de grăsimi, iaurtul degresat, brânza proaspătă sunt elemente-cheie pentru o dietă echilibrată anticelulită. Toate conţin aminoacizi care generează proteinele structurale, responsabile cu menţinerea integrităţii ţesuturilor subcutanate.
Consumaţi peşte în mod regulat. Cel mai indicat este somonul care, datorită grăsimilor, joacă un rol esenţial în menţinerea sănătăţii şi a tinereţii organismului. Grăsimile esenţiale din peşte ajută la ameliorarea inflamaţiilor care accentuează aspectul de coajă de portocală al pielii.
Alimente interzise
Următoarele alimente şi băuturi sunt pe lista neagră a nutriţioniştilor, care spun despre ele că pot accentua celulita:
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…
Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…
Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…