Din cuprinsul articolului
Știți cu toții că cancerul este o mare amenințare pentru viața noastră, dar știați că anumite alimente pe care le consumați în fiecare zi vor provoca cancer? Iată o listă cu alimente care cauzează cancer pe care probabil le consumi în fiecare zi.
1. Conserve
Majoritatea conservelor conțin o substanță chimică numită bisfenol-A sau BPA, care afectează modul în care genele funcționează în interiorul creierului. Deci, majoritatea alimentelor conservate sunt responsabile de cauzarea cancerului.
2. Băuturi carbo-gazoase
Sifonele, încărcate cu zahăr, sunt o cauză principală a obezității la nivel național și pot duce la inflamație, rezistență la insulină și boala de reflux gastro-esofagian.
3. Somon de crescătorie
Somonul de crescătorie este hrănit cu diete nenaturale și poate fi contaminat cu substanțe chimice, antibiotice, pesticide și alți agenți cancerigeni cunoscuți.
4. Popcorn la microunde
Pungile de floricele de porumb la microunde conțin acid perfluorooctanoic, o toxină legată de infertilitatea la femei și crește riscul de cancer de rinichi, ficat, pancreas și testicule. Majoritatea floricelelor folosesc ulei de soia care poate provoca probleme cu stomacul și erupții cutanate.
5. Carne procesată
Carnea procesată, cum ar fi cârnații, hot-dog-urile și baconul, conțin numeroase substanțe chimice și conservanți care sunt dăunători sănătății dumneavoastră.
6. Chipsurile
Chipsurile de cartofi sunt bogate în elemente pentru creșterea în greutate, iar grăsimile trans și sodiu excesive pot cauza colesterol și hipertensiune arterială.
7. Uleiuri hidrogenate
Uleiurile hidrogenate sunt adesea dezodorizate și colorate pentru a arăta atrăgător. Conțin niveluri ridicate de acizi grași Omega-6, care pot provoca boli de inimă și diverse tipuri de cancer, în special cancer de piele.
8. Alimente murate și afumate
Alimentele afumate conțin cantități considerabile de gudron, care este un cancerigen cunoscut. Între timp, alimentele murate, vindecate de nitrați și, de asemenea, colorate, sunt asociate cu rate mai mari de cancer colorectal și de stomac.
9. Faină albă puternic procesată
Rafinarea cerealelor îi distruge nutrienții naturali și îi conferă o rată glicemică foarte mare, care poate crește rapid nivelul zahărului din sânge și al insulinei.
10. Organisme modificate genetic
Un studiu realizat de Institutul Rowett a constatat că șobolanii, hrăniți cu alimente modificate genetic, TOȚI au arătat leziuni ale sistemului imunitar, creșteri celulare precanceroase, plus creier și ficat mai mici.