Din cuprinsul articolului
Majoritatea dintre noi știm importanța de a obține suficient calciu, vitamina C și proteine prin dieta noastră, dar avem tendința de a uita alte vitamine și minerale esențiale. Din fericire, magneziul devine din ce în ce mai cunoscut și apreciat în comunitățile medicale și nutriționale.
Cu toate acestea, este încă una dintre cele mai frecvente deficiențe nutriționale, care afectează până la 80% din populația americană, iar acest lucru este îngrijorător.
Magneziul este un mineral care este prezent în cantități relativ mari în organism. Cercetătorii estimează că corpul unei persoane obișnuite conține aproximativ 25 de grame de magneziu, iar aproximativ jumătate din acesta se află în oase. 1% din acesta este în sângele tău.
Magneziul este important în mai mult de 300 de reacții chimice care mențin corpul să funcționeze corect.
Tehnicile agricole moderne epuizează mineralele și vitaminele din solul în care sunt cultivate alimentele. Acest lucru este valabil mai ales pentru câmpurile tratate cu îngrășăminte chimice, pesticide și insecticide.
Aceasta înseamnă că alimentele cultivate pe aceste soluri sărace nu conțin mult magneziu.
Relația dintre magneziu și stres este foarte complexă. Într-un studiu, s-a constatat că indivizii cu stres cronic aveau niveluri de magneziu mult mai mici în comparație cu grupurile de control. Și cei care au avut un nivel de magneziu sănătos pentru început au prezentat mai puține semne de stres. Practic, stresul poate duce la pierderea de magneziu în organism, dar dacă aveți mai mult depozite de magneziu, vă puteți proteja împotriva stresului.
Leo Galland, MD, explică procesul în continuare: „Stresul cronic vă epuizează corpul de magneziu. Cu cât ești mai stresat, cu atât pierderea de magneziu este mai mare. Cu cât nivelul de magneziu este mai mic pentru început, cu atât devii mai reactiv la stres și cu atât crești nivelul de adrenalină în situații de stres. O adrenalină mai mare determină o pierdere mai mare de magneziu din celule. Administrarea magneziului ca supliment nutritiv întrerupe acest ciclu vicios prin creșterea nivelului de magneziu din sânge și tamponarea răspunsului la stres, consolidându-vă rezistența. ”
Mulți oameni iau suplimente de magneziu, dar nu iau întotdeauna tipul potrivit.
Studii mici au descoperit că magneziul în formele de aspartat, citrat, lactat și clorură este absorbit mai complet și este mai biodisponibil decât oxidul de magneziu și sulfatul de magneziu.
Dacă alegeți să luați suplimente de magneziu, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că obțineți niveluri adecvate de calciu și vitamine K2 și D3, deoarece acești nutrienți interacționează împreună și îmbunătățesc absorbția.
Multe alimente sunt îmbogățite cu calciu și vitamina D, dar poate fi necesar să suplimentați vitamina K2. De asemenea, medicul dumneavoastră ar trebui să vă poată spune exact cât aveți nevoie și să vă monitorizați nivelurile după ce începeți suplimentarea.
Băile regulate de sare Epsom sau băile de picioare sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a obține mai mult magneziu, deoarece poate fi absorbit prin piele. De asemenea, puteți aplica ulei de magneziu pe corp dacă nu vă plac băile.
În primul rând, cel mai bun mod de a crește nivelul de magneziu este să vă schimbați dieta pentru a include mai multe alimente bogate în magneziu.
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…