Din cuprinsul articolului
Alimente care ajută la calmarea simptomelor Covid. Ce alimente trebuie să evitați cu orice preț
Pe lângă faptul că ajutați la recuperare, uneori doriți doar ceva care să vă ajute să vă simțiți mai bine. Simptomele COVID variază în funcție de persoană și variantă, dar iată ce alimente pot ameliora unele simptome comune:
Apelați la băuturi cu conținut scăzut de zahăr adăugat, cum ar fi apă plată minerală, ceai fierbinte sau cu gheață, apă de cocos și băuturi sportive cu conținut scăzut de zahăr sau băuturi de rehidratare.
„A avea un pic de zahăr ajută de fapt să atragă electroliți precum sodiul și potasiul în organism, ceea ce ajută apoi la promovarea retenției de apă”, explică nutriționistul Laura Iu, potrivit goodhousekeeping.com.
De asemenea, puteți face propria băutură cu electroliți cu rețeta ușoară a lui Iu: 3 ½ căni de apă + 1 cană de suc 100% + 1/2 linguriță sare.
Aceste alimente sunt bogate în nutrienți și , de asemenea, super reconfortante: smoothie-uri, supe, curry și tocane.
„Amestecarea mierii crude sau de Manuka cu ceai sau apă fierbinte poate fi un remediu util pentru durerea în gât și tuse. În plus, aceste tipuri de miere sunt o sursă bună de antioxidanți și au proprietăți antibacteriene și antifungice pentru o putere suplimentară de combatere a infecțiilor”, spune Iu.
Sau încercați să faceți o băutură înghețată, care se simte bine în gât și are un gust foarte grozav. Amestecă un shake de proteine cu o banană congelată și puțină apă sau laptele preferat.
Va trebui să vă creșteți aportul de fibre solubile – adică tipul de fibre care absoarbe lichide în tractul digestiv și ajută la încetinirea activității. Alimente precum fulgii de ovăz, fasolea, orzul și merele se încadrează sub această umbrelă.
Concentrează-te pe porții mici sau de mărimea unei gustări și optează pentru alimente fade, care sunt ușor de digerat, precum pâine prăjită, biscuiți, orez și covrigei.
Ghimbirul poate ajuta, de asemenea, să vă alinieze stomacul.
În general, este o idee bună să limitați sau să evitați alimentele bogate în zahăr sau sodiu, precum și alcoolul.
De asemenea, renunțați la alimentele foarte procesate care au valoare nutrițională minimă, cum ar fi chipsurile, deserturile și bomboanele.
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…