Lei iei de la patiseria de la colț sau de la gura de metrou în drum spre muncă. Deși miros îmbietor și au gust delicios, merdenelele cu brânză sau ștrudele cu mere conțin grăsimi cancerigene, avertizează medicii.
”Cea mai proastă alegere când vine vorba de o gustare sunt produsele de patiserie. Merdenelele conțin grăsimi trans care sunt cancerigene”, a spus dr. Ana Maria Iulian, nutriționist.
În plus, amestecul de făină, zahăr, lapte pudră, sare, drojdie, unt sau margarină, ciocolată și aditivi , emulgatori şi potenţiatori de aromă pe care îl conțin produsele de patiserie, este o bombă calorică, plină de grăsimi şi glucide
„Majoritatea patiseriilor folosesc margarina pentru prepararea produselor, iar eu personal evit să consum grăsimi vegetale hidrogenate cum este margarina şi nu recomand nimănui să consume margarină nici nepreparată şi mai ales coaptă, cum se găseşte în pateuri, merdenele şi alte produse asemănătoare”, adaugă medicul nutriţionist Maria Coravu.
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…