Alimente bune pentru creier și memorie. Uite pe care să le alegi

Alimente bune pentru creier și memorie. Alimentele pe care le consumi joacă un rol important în menținerea creierului sănătos și pot îmbunătăți sarcini mentale specifice, cum ar fi memoria și concentrarea.

Uite ce alimente trebuie să incluzi în dieta ta zilnică, dacă îți dorești o memorie care să funcționeze brici:

1. Pește gras

Alimente bune pentru creier și memorie. Peștele gras este o sursa excelentă de acizi grasi esentiali Omega 3. Creierul tău folosește omega-3 pentru a construi membranele din jurul fiecarei celule din corp, inclusiv din jurul neuronilor. Prin urmare, Omega 3 pot ameliora structura celulelor din creier.
Peștele gras încetinește declinul mental legat de vârstă și ajută la eliminarea bolii Alzheimer.

În general, peștele gras este o alegere excelentă pentru sănătatea creierului.

Un studiu a arătat că persoanele care mâncau pește în mod regulat aveau o circulatie mai buna a sangelui in creier. Cercetatorii au descoperit și o asociere intre nivelul de Omega 3 si o cognitie mai buna (gandire).

2. Cafeaua

Dacă este punctul culminant al dimineții tale, vei fi bucuros să afli cât de mult ajută cafeaua creierul. Cofeina din cafea are o serie de efecte pozitive asupra creierului, inclusiv:

  • menține alerta creierului blocând adenozina, un mesager chimic care vă produce somn
  • cofeina poate stimula, de asemenea, unii dintre neurotransmițătorii „simțitori”, cum ar fi serotonina
  • consumul de cafea pe termen lung este, de asemenea, legat de un risc redus de boli neurologice, precum Parkinson și Alzheimer

3. Broccoli

Pe langa faptul ca este o sursa buna de fibre, broccoli este benefic și pentru creier. Leguma este bogată în compuși chimici numiți glucozinolati care, atunci când sunt descompuși de organism, produc izotiocianati. Acestia pot reduce stresul oxidativ si pot reduce riscul de boli neurodegenerative. In plus, broccoli contine vitamina C si flavonoide, iar acesti antioxidanti pot contribui la sanatatea creierului.

4. Semințe de dovleac

Semințele de dovleac conțin antioxidanți puternici care protejează corpul și creierul de deteriorarea radicalilor liberi

De asemenea, sunt o sursă excelentă de magneziu, fier, zinc și cupru. Fiecare dintre acești nutrienți sunt importanți pentru sănătatea creierului:

Zincul: acest element este crucial pentru semnalizarea nervilor. Deficitul de zinc a fost legat de multe afecțiuni neurologice, inclusiv boala Alzheimer, depresia și boala Parkinson.

Magneziul: Magneziul este esențial pentru învățare și memorie. Nivelurile scăzute de magneziu are legătură cu multe boli neurologice, inclusiv migrene, depresie și epilepsie.

Cupru: Creierul tău folosește cupru pentru a ajuta la controlul semnalelor nervoase. Și atunci când nivelurile de cupru este redus, există un risc mai mare de tulburări neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer .

5. Nuca

Specialiștii au demonstrat că un consum regulat de nuci este asociat cu un creier mai sănatos. O analiză mai veche arată că nucile pot îmbunătăți funcția cognitivă și pot preveni  afectiunile neurodegenerative.

Un alt studiu a arătat ca femeile care consumau cu regularitate miez de nuca, în decursul a mai multi ani, au avut o memorie mult mai bună, în comparație cu femeile care nu consumau nuci. Explicatia este ca mai multi nutrienti din nuci – grasimile sanatoase, antioxidantii si vitamina E – ar putea sta la baza beneficiilor pentru creier.

Recent Posts

Boala epocii moderne capătă amploare. Îngreunează calea către un diagnostic precis

Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…

20 de minute ago

Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism: Ne protejează de cancer, diabet și depresie

Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…

50 de minute ago

Performerii din sănătate prezentați de Revista Capital

Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…

50 de minute ago

Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Capital. Ce premiu a obținut

Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…

o oră ago

Nu mai arunca cojile de măr! Ajută cel mai solicitat mușchi din corp

Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…

o oră ago

Nu puneți recipiente de plastic în cuptorul cu microunde: Te poți îmbolnăvi grav

Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…

2 ore ago

Citeste si: