Din cuprinsul articolului
Alimente bogate în magneziu. Magneziul este necesar pentru desfășurarea normală a multor procese din corpul nostru, de aceea este important să prevenim deficiența acestuia. Uite ce produse trebuie să consumi ca să beneficiezi de acest mineral.
Alimente bogate în magneziu
Nutriționistul Natalia Turkina spune că magneziul se găsește în multe alimente, cum ar fi, de exemplu, nucile.
„Concentrația de magneziu este deosebit de mare în nuci și semințe. Nucile prăjite au o concentrație mai mare deoarece o parte din umiditatea din ele s-a evaporat. Dar datorită faptului că nucile sunt destul de bogate în calorii, persoanele supraponderale și mai ales cele obeze nu ar trebui să exagerați cu ele”, spune specialistul.
Consumul de legume și nuci
Potrivit nutriționistului, unele legumele sunt bogate în acest mineral.
„Ca și în cazul nucilor, cea mai mare concentrație de magneziu se găsește în legumele uscate. O modalitate excelentă de a obține mineralul este să mănânci suficiente legume la fiecare masă și să presărați ierburi uscate peste mese când gătiți. De exemplu, adăugați-le în supe și tocanite“, spune specialistul.
Alimentele integrale care conțin fibre și magneziu
De regulă, alimentele integrale care conțin fibre și magneziu, a mai spus nutriționistul.
„Orez rafinat, făină, paste, gris, tăiței instant, cereale instant, toate aceste produse sunt lipsite de părți bogate în nutrienți ale boabelor (coji), adaugă specialistul. Mai mult, expertul spune că „magneziul poate fi adăugat în alimentele fortificate: unele pâini, cereale și alimente preparate. Apele minerale și îmbuteliate pot fi și surse de magneziu (de la 1 mg/L până la mai mult de 120 mg/L)”, conchide expertul.
În concluzie, consumul de magneziu în orice mod (alimente, suplimente nutritive) și nivelul corect al acestuia asigură protecția sistemului cardiovascular de principalii factori de risc precum hipertensiunea arterială, infarctul și bolile cardiovasculare generale.
Cea mai mare concentrație de Magneziu se găsește în nuci și semințe, în special în semințele de dovleac, semințele de susan și nucile de Brazilia. Echilibrul corect al magneziului înseamnă un sistem musculo-scheletic puternic. Nivelurile scăzute ale acestui mineral în corpul nostru sunt asociate cu un risc mai mare de osteoporoză.