Alimente alcaline o dată pe lună. Tradiţia yoga mentionează ca fiind necesar măcar de patru ori pe an să facem o curăţare, o purificare mai amănunţită a corpului, pentru a elimina toxine şi pentru a facilita premizele unei imunităţi adecvate pentru sezonul următor.
Profesorul de yoga acreditat internațional Dana Țupa, fondatorul PURNA Yoga Academy – prima şcoală de yoga din România acreditată de Yoga Alliance International USA, consideră că nu doar fizic trebuie să ne imunizăm corpul dar mai ales emoţional, în patru paşi foarte simpli:
În tradiţia yoga, există o metodă foarte cunoscută de purificare a colonului, care poartă numele de Shanka Prakshalana, însă poate fi utilizată şi o metodă clasică de colon hidroterapie, care poate fi realizată la orice cabinet de specialitate. “Pe parcursul vieţii, organismul uman acumulează reziduuri în colon, acestea nefiind eliminate practic niciodată fără o procedură adecvată. Aceste impurităţi aduc o mulţime de neplăceri la nivelul întregului corp, adeseori fiind o sursă de autointoxicare şi de boli. Placa mucoidală a devenit un subiect cercetat ştiintific de către toate instituţiile şi mediatizat de forurile terapiilor alternative, pentru prejudiciile pe care le aduce la nivelul sănătăţii”, declară profesorul internaţional de yoga.
3. Alimente alcaline o dată pe lună
Specialiştii recomandă să adăugăm în meniul nostru zilnic alimente de natură alcalină, pentru a ne îmbunătăţi sistemul imunitar. “Ideal ar fi ca dieta alcalină să o adoptăm ca stil de viaţă pentru măcar o săptămână pe lună, cu atât mai mult cu cât beneficiile ei sunt incomensurabile, sau cel puţin, să creştem până la 75% hrană de natură alcalină în meniul nostru obişnuit. Dieta alcalină aduce mai multă energie, fenomen cunoscut chiar şi de către copii în cazul bateriilor alcaline ce dureaza mai mult… La fel şi corpul uman, al cărui pH se echilibrează, duce la o energizare optimă, la eliminarea toxinelor şi, treptat, la eliminarea diferitelor afecţiuni”, declară Dana Ţupa.
În opinia specialistului, o dietă alcalină exclude în principal, hrana care are în conţinut: zahăr – natural sau nu (inclusiv fructoza), glutenul şi făinoasele în general, carnea, lactatele, alcoolul, cafeaua – sau, cu alte cuvinte, cam 90% din ceea ce consumă un om obişnuit. “Recomandat ar fi să mâncăm tot ceea ce este verde: salate, germeni ai diferitelor plante, seminţe, legume fierte sau crude, sucuri de legume, pudră de orz, ovaz si grau verde, alfalfa, spirulină, chlorella, lămâi şi grapefruit-ul care nu este dulce”, explică profesorul de yoga.
4. Exerciţii de cultivare a încrederii în sine!
„Înţelepciunea străveche menţionează în diferite texte sacre, principiul holografic: Ceea ce se află în tine, se află oriunde, ceea ce nu există în tine, nu există nicăieri. Avem nevoie de încredere în sine crescută în perioada următoare, deoarece în mod obişnuit transmitem tot ceea ce simţim, de fiecare dată când interacţionăm cu cei din jur şi atragem la rândul nostru, exact acelaşi fel de oameni ca şi noi. Această atitudine se poate învăţa destul de uşor, nu este nevoie să facem lucruri măreţe pentru a spori încrederea în sine, ci este suficient să ne felicităm de fiecare dată când am depăşit o limită, când am reuşit să facem lucruri pe care ni le-am dorit, dar pe care le-am tot amânat, conchide Dana Ţupa.
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…