Categories: Stil de viaţă

Alimentația românilor este profund greșită și predispune la cele mai grave BOLI

Alimentația predominantă a românilor nu este deloc una cu grijă la calorii sau la ingrediente, din păcate, potrivit unei anchete digi24.ro.

Zahărul e peste tot – în produsele de patiserie, în iaurt, în mezeluri, sosuri, iar cum aceste alimente sunt în topul preferinţelor pentru români, consumăm dublu faţă de europeni. Aproape 30 de kilograme în fiecare an. Asta înseamnă un risc mai mare de apariţie a unor afecţiuni precum diabet, boli cardiovasculare şi chiar cancer.

„OMS spune că ar fi permis între 20-30 grame de zahăr pe zi. Aproximativ 4-6 linguriţe. Şi, de fapt, cât consumăm? Statistica spune că avem undeva la 30 de kilograme de zahăr pe an pe cap de locuitor, ceea ce ne duce la 80 de grame. Cam de patru ori mâncăm noi în realitate”, spune Cristi Mărgărit, nutriționist.

Deşi este bogat în zahăr şi aditivi, mai mult de jumătate dintre români consumă cel puţin un covrig la micul dejun. Un astfel de covrig care cântăreşte 60 de grame are în compoziţie aproape 5 grame de zahăr, adică o linguriţă cu vârf.

„Produsele de patiserie ar trebui să fie o excepţie în dieta noastră, un fel de trataţie specială. Pe lângă zahărul adăugat, avem acolo şi o cantitate foarte mare de făină albă, care înseamnă glucoză”, spune Cristi Mărgărit, nutriţionist, potrivit digi24.ro.

„Acea gustare permisă în dietă zilnic să nu depăşească o sută de calorii. Ori dacă luăm o prăjiturică de pe raft şi îi citim eticheta, vom vedea că acolo sunt 300 sau mai multe calorii”, explică Ruxandra Pleşea, diabetolog.

Statisticile OMS arată că, în toată lumea, peste 22 milioane de copii, care n-au împlinit 5 ani sunt obezi. Iar numărul lor creşte anual cu 400.000.

„Obezitate şi sindrom metabolic la un copil înseamnă o întârziere poate şi la şcoală, un stigmat emoţional cu care copilul va trăi şi complicaţii cardiovasculare foarte grave care se vor instala şi care pot duce în timp la acele accidente fatale”, precizează Ruxandra Pleşea, diabetolog.

Ficatul gras, pietrele în colecist, tulburările metabolismului sunt primele semne ale instalării obezităţii, spun doctorii.

Recent Posts

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

24 de minute ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

54 de minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

o oră ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

2 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

3 ore ago

Citeste si: