Aliment SĂNĂTOS pentru slăbit și mâncat sănătos. Secretul rețetei perfecte constă în…

Primăvara, organismul este destul de slăbit și are nevoie de vitamine și minerale. Pentru a se reface și pentru a funcționa la capacitate maximă, există un aliment extrem de sănătos.

Aliment SĂNĂTOS pentru slăbit și mâncat sănătos. Secretul rețetei perfecte constă în…

Este vorba despre ștevie, o plantă perenă, foarte răspândită în România. Crește spontan primăvara, pe pășunile din zonele de deal și de munte, în jurul stânelor, în grădinile necultivate etc. Frunzele ei proaspete sunt recomandate în prepararea mâncărurilor sănătoase, însă nu foarte multe persoane știu cum să le prepare corect.

Tocănița de ștevie este o opțiune bună pentru un preparat sănătos. Este bogată în minerale, dar și gustos, însă cel mai important aspect este alegerea frunzelor.

Greșelile din bucătărie

Pentru a obține o tocăniță delicioasă, frunzele de ștevie trebuie să fie tinere și proaspete, un lucru pe care multe bucătărese nu îl iau în calcul la prepararea acestei rețete. Totodată, un alt secret pentru un gust bun este faptul că frunzele de ștevie trebuie opărite mai întâi timp de cinci minute.

În ceea ce privește ingredientele necesare, acestea sunt:

  • 10 legături ştevie
  • 2 legături ceapă verde
  • 2 legături usturoi
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 lingură boia dulce
  • patrunjel
  • piper
  • ulei
  • sare

Mod de preparare:

Se pun la fiert doi litri de apă alături de sare, iar până aceasta fierbe se curăță ștevia de cotoare și se spală sub jet de apă. Aceasta trebuie opărită timp ce 5 minute la cu focul stins, până în momentul în care apa devine gălbui-verzuie.

Cum se pregătește corect ștevia?

Bucătăresele trebuie să oprească două căni din această zeamă, iar restul se răstoarnă în sita inoxidabilă la scurs. Ceapa și usturoiul trebuie tăiate mici, în fire, curățate și spălate. Apoi se încinge o tigaie cu două linguri de ulei unde se călesc timp de maxim patru minute ceapa și usturoiul, peste care se adaugă boiaua și se amestecă, apoi făina și se continuă amestecare.

Bulionul se adaugă de abia la final, iar întreg preparatul se amestecă în continuare. Se adaugă apoi treptat zeama rămasă de la fiertul șteviei, iar ștevia se taie în fâșii late.

Se pune și cuptorul la încălzit, la putere maximă, iar după ce ștevia este amestecată cu compoziția de mai sus se adaugă și pătrunjelul deasupra. Tot ceea ce s-a obținut se va transfera într-un vas de ceramică și se pune la copt. Trebuie să stea aproximativ 30 de minute, până la momentul în care va prinde o crustă vizibilă, potrivit Capital.

Recent Posts

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

2 minute ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

31 de minute ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

o oră ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

2 ore ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

2 ore ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

3 ore ago

Citeste si: