Din cuprinsul articolului
Aliment pentru CREIER! Nutriționist: Stimulează o zonă responsabilă de plăcere și are acest efect de calmare
„Cine a zis că înghețata se mănâncă doar vara? În realitate, înghețata e un desert recomandat în orice anotimp, măcar și pentru faptul că nu există alt dulce mai satisfăcător pentru creier și mai prietenos pentru siluetă”,. spune dr. Mihaela Bilic.
Orice aliment cremos, fie că e vorba de frișcă, înghețată, smântână sau banană bine coaptă este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase pentru organism, în special pentru creier.
Dr. Mihaela Bilic a vorbit despre desertul preferat de mulți dintre noi recomandat în orice anotimp.
„Cine a zis că înghețata se mănâncă doar vara? În realitate, înghețata e un desert recomandat în orice anotimp, măcar și pentru faptul că nu există alt dulce mai satisfăcător pentru creier și mai prietenos pentru siluetă.
Dpdv nutriție, amestecul de lapte cu puțin zahăr se absoarbe lent în sânge, iar cantitatea de grăsime e mult inferioară altor prăjituri (maxim 8-10%). Apoi înghețata e aerată, „umflată”/expandată cu aer, chiar dacă volumul pare mare, în realitate greutatea este mult mai mică, doar la jumătate (de ex. o cutie de 1 litru are doar 500 grame)”, explică reputatul medic.
„Nu în ultimul rând înghețata este cremoasă, iar consistența ei stimulează în creier o zonă responsabilă de plăcere. Orice aliment cremos, fie că e vorba de frișcă, înghețată, smântână sau banană bine coaptă, are acest efect de calmare cu bună-dispoziție care nu este legat de compoziția de nutrienți, ci exclusiv de consistență.
Rămâne doar să vă alegeți marca și aroma preferată și să aveți puțintică răbdare înainte de degustare: toată lumea știe că înghețata e bună atunci când începe să se topească, deci dați-i răgaz de câteva minute după ce ați scos-o din congelator, cât să devină cremoasă și delicioasă”, a scris Mihaela Bilic pe contul personal de socializare.
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…