Curmalele nu sunt doar o gustare absolut delicioasă, ci și sănătoasă! Ele se potrivesc oricărei diete. Deși conțin cantități mari de zaharuri, un studiu publicat în ”Jurnalul de Nutriție” spune că indicele lor glicemic este scăzut și nu vor crește glicemia semnificativ, după consum.
Fie că le consumăm pentru a ne proteja ficatul și inima sau, pur și simplu, fiindcă ne place să avem un regim de viață sănătos, un lucru e clar. Puteți introduce curmalele în meniul dumneavoastră zilnic, atâta vreme cât consumul nu va fi exagerat.
Curmalele au o valoare nutrițională semnificativă, conțin atât proteine, cât și carbohidrați, deci sunt un aliment complet. Sunt bogate în antioxidanți.
Mai mult, conțin vitamine esențiale: B, A, K și C și sunt o sursă bună de magneziu, potasiu, zinc, fier și alte minerale esențiale.
Curmalele susțin sistemul digestiv, reglează colesterolul LDL, împiedică formarea cheagurilor de sânge, ateroscleroza, ucigașul tăcut care produce cheaguri în artere și reprezintă principala cauză a accidentului vascular cerebral.
Curmalele oferă și o hepato-protecție, ajută la reducerea inflamațiilor, sunt indicate în timpul sarcinii, chiar și înainte de naștere, întrucât ajută la dilatația cervicală.
Curmalele conțin mult zahăr, iar pentru a beneficia de toate proprietățile lor, consumul recomandat zilnic este de 3, 4 curmale.
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…