Curmalele nu sunt doar o gustare absolut delicioasă, ci și sănătoasă! Ele se potrivesc oricărei diete. Deși conțin cantități mari de zaharuri, un studiu publicat în ”Jurnalul de Nutriție” spune că indicele lor glicemic este scăzut și nu vor crește glicemia semnificativ, după consum.
Fie că le consumăm pentru a ne proteja ficatul și inima sau, pur și simplu, fiindcă ne place să avem un regim de viață sănătos, un lucru e clar. Puteți introduce curmalele în meniul dumneavoastră zilnic, atâta vreme cât consumul nu va fi exagerat.
Curmalele au o valoare nutrițională semnificativă, conțin atât proteine, cât și carbohidrați, deci sunt un aliment complet. Sunt bogate în antioxidanți.
Mai mult, conțin vitamine esențiale: B, A, K și C și sunt o sursă bună de magneziu, potasiu, zinc, fier și alte minerale esențiale.
Curmalele susțin sistemul digestiv, reglează colesterolul LDL, împiedică formarea cheagurilor de sânge, ateroscleroza, ucigașul tăcut care produce cheaguri în artere și reprezintă principala cauză a accidentului vascular cerebral.
Curmalele oferă și o hepato-protecție, ajută la reducerea inflamațiilor, sunt indicate în timpul sarcinii, chiar și înainte de naștere, întrucât ajută la dilatația cervicală.
Curmalele conțin mult zahăr, iar pentru a beneficia de toate proprietățile lor, consumul recomandat zilnic este de 3, 4 curmale.