Din cuprinsul articolului
Aliment minune. Există o legumă ale cărei proprietăți miraculoase pentru sănătate. Potrivit specialiștilor, un kilogram de pătrunjel este echivalentul a patru kilograme de citrice din punctul de vedere al conţinutului de vitamina C.
Nutriționistul Mihaela Bilic vorbește despre importanța consumului de pătrunjel pentru o imunitate ridicată și subliniază că această legumă trebuie să fie consumată în cantități considerabile.
„Pătrunjelul conține mai multă vitamina C decât sucul de lămâie! (…) vitamina C este cea mai celebră dintre vitamine pentru că are proprietăți antioxidante – ajută organismul să neutralizeze radicalii liberi și procesele oxidative, întărind astfel sistemul imun.
Legumele sunt mai bogate în vitamina C decât fructele
Când vine vorba de surse naturale de vitamina C, primul nostru gând este la lămâii și citrice în general. Adevărul este că legumele sunt mult mai bogate în vitamina C comparativ cu fructele, iar campionul este nimeni altul decât banalul pătrunjel.
Cu un conținut de aproape 200 mg vitamina C/100 g, pătrunjelul depășește toate celelalte fructe și legume: ardei gras roșu 160 mg, suc de lămâie 128 mg, ardei gras verde 120 mg, kiwi 92 mg, căpșuni 67 mg, suc de portocale 54 mg.
Pătrunjelul, un preparat simplu și eficient pentru bolnavii aflați în convalescență!
Singura condiție este să consumăm pătrunjel din belșug, cu snopul, sub formă de salată (după exemplul salatei libaneze numite tabouleh), nu doar câteva frunze, ca decor în ciorbă sau tocăniță.
În plus, pătrunjelul este bogat în fibre, betacaroten (precursor de vitamina A), acid folic, fier și calciu – adică elemente esențiale pentru sănătate. Nu e de mirare că în Franța salata de pătrunjel (tabouleh) este prezentă constant în meniul spitalelor, un preparat simplu și eficient pentru bolnavii aflați în convalescentă.
Pătrunjelul îmbunătățește digestia
Așa că de mâine uitați de lipsa lămâilor de la raft și umpleți coșul cu pătrunjel! E antianemic, antioxidant, îmbunătățește digestia, ameliorează circulația (are vitamina K anticoagulantă) și, nu în ultimul rând, asigură o respirație proaspătă – neutralizează mirosurile neplăcute din gură, inclusiv pe cel de usturoi!”, a fost mesajul Mihaelei Bilic, pe pagina sa de Instagram.
Page: 1 2
Numărul 666 sau „numărul bestiei” în Noul Testament nu are proprietăți matematice remarcabile, dar dacă…
Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…