Aliment minune. Mihaela Bilic: Greșeala noastră e că nu-l mâncăm. Conține mai multă vitamina C decât sucul de lâmâie

Imunitate beton cu vitamina C, A, E și D

Mai mult, medicul nutriţionist reamintește importanța alimentelor care au capacitatea de a creşte imunitatea, prin asigurarea întregului necesar de vitamine şi nutrienţi.

„Avem pe toate drumurile pătrunjel, doar că greşeala nostră este că nu-l mâncăm, îl punem în ciorbă de decor. Nu există în alt aliment mai multă vitamina C, fibre, minerale şi fier ca în pătrunjel. Trebuie să învăţăm din bucătăria libaneză să-l facem salată, adică să-l mâncăm cu snopul.

(…) Ca să blocăm ruginirea organismului îi dăm vitamina C, fructe şi legume proaspete. Cu cât mai colorate, cu atât mai bine pentru că mai sunt şi acei pigmenţi vegetali care au şi ei efecte benefice. Atenţie mare cu vitamina C pentru că este extrem de sensibilă.

Depozitarea îndelungată, lumina şi căldura o distrug. Din cauza aceasta, atunci când simţim că suntem mai slăbiţi, este recomandat să luăm chiar şi suplimente de vitamina C, tocmai pentru că nu avem de unde să luăm fructe şi legume culese de mai puţin de 48 de ore.

Vitamina A este uşor de găsit în toate produsele de origine animală cu grăsime – lapte, ficat sau ou, dar mai există şi o formă vegetală pe care o găsim în toate legumele şi fructele portocalii.  Cât despre vitamina E, o lingură de ulei asigură strictul necesar.

Toată lumea vorbeşte de vitamina D, dar trebuie să ştim că organismul are capacitatea lui de a o produce. Culmea este că sintetizăm vitamina D şi dacă stăm la lumină într-o zi mai înnorată.

Printre alte substanţe care cresc imunitatea mai sunt şi acizii graşi omega 3, acesta putând fi luat din peşte gras, un gălbenuş de ou, sardină sau hamsie.

Tot la capitolul imunitate, nu aş vrea să uitaţi de alimentele fermentate. Imunitatea locuieşte în colon, important fiind echilibrul între culturile de bacterii benefice şi cele mai puţin benefice. Acestea nu ar trebui omorâte prin antibiotic, ci prin multiplicarea celor benefice. Acest lucru îl facem cu ajutorul un produse ca murăturile,  sana, chefir, iaurt şi brânzeturile.

Vreau să vă mai amintesc de ceaiul verde, care are o capacitate ontioxidantă extraordinară, dacă bem cel puţin 5 căni pe zi. Nu uitaţi nici de echinacea sau ciocolată.

Pe de altă parte, ţineţi cont de faptul că stresul şi lipsa somnului prăbuşesc imunitatea cum noi nu putem să o compensăm prin mâncare“, a mai spus doctorul Mihaela Bilic, la PRO TV.

Page: 1 2

Recent Posts

O masă caldă în centrele E.G.A.L. pentru copiii din zone defavorizate

O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…

2 ore ago

Profesorul Vlad Ciurea: Acesta este secretul unei vieți bune

Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…

3 ore ago

Am scăpat de sindromul colonului iritabil cu aceste două modificări ale regimului alimentar

De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…

3 ore ago

Se anunță o furtună uriașă pentru două zodii. Următoarea perioadă aduce schimbări majore

Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…

4 ore ago

Prof. Dr. Vlad Ciurea, despre creier: La fel ca inima, acest organ complex nu se oprește niciodată

Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…

4 ore ago

Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi… Vezi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…

5 ore ago

Citeste si: