Cercetătorii au decoperit că atacurile cerebrale pot fi prevenite foarte uşor, printr-un consum mai mare de roşii.
O dietă bogată în roşii poate reduce riscul producerii unui atac cerebral, afirmă cercetători finlandezi. Ei au studiat impactul pe care îl poate avea licopenul, un pigment roşu aflat în unele legume şi fructe cu efecte antioxidante, asupra organismului.
Un studiu efectuat asupra a 1.031 de persoane, publicat în revista Neurology, a arătat că cei care au cea mai mult licopen în sistemul circulator sunt cei mai puţin supuşi riscului de a suferi un atac cerebral. Studiul a relevat, de asemenea, că o dietă bogată în licopen reduce cu 55% riscul producerii unui atac cerebral.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…