Aliment ieftin recomandat de medici. Crește imunitatea și protejează organismul de viroze

Aliment ieftin recomandat de medici. Ca să ai o imunitate de fier și să îți protejezi organismul de virozele de sezon, nu e nevoie să arunci sume mari de bani pe suplimente, ci să acorzi mai multă atenție alimentelor din farfurie.

Un astfel de aliment cu beneficii pe toate planurile, recomandat de toți medicii, de la cardiolog până la infecționist sau nutriționist, este oul, care costă doar 1 leu bucata.

Aliment ieftin recomandat de medici. Crește imunitatea și protejează organismul de viroze

FOTO: Unsplash

Cum pot fi consummate ouăle pentru a-ți proteja mai mult organismal?

Ouăle conțin vitaminele D și B12, precum și minerale precum zinc, fier și seleniu. Toate ne susțin sistemul imunitar și ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor.

Potrivit nutriționiștilor, ouăle pot fi gatite în orice fel: fierte, poșate, ochiuri, omletă sau la cuptor. Dar să nu folosești ulei în exces și să folosești mai multe legume.

„Așa obții imunitate în fața infecțiilor virale de sezon, dar îți menții și silueta, pentru că ouăle sunt foarte sățioase, au puține calorii și pot fi mâncate zilnic fără grija colesterolului”, spune dr. Gianluca Mech.

Gianluca Mech, medic nutritionist, a mai oferit și alte alternative sănătoase pentru a sta departe de răcelile de sezon.

Supă de pui

Ajută la întărirea sistemului imunitar și la combaterea răcelilor. Cercetătorii au descoperit că supa de pui ajută la încetinirea mișcării neutrofilelor. Acestea sunt celulele albe din sânge care ne apără împotriva infecțiilor, dar care sunt totodată parțial responsabile de procesele inflamatorii din organism.

Miere

Există studii care arată că mierea este eficientă în prevenirea infecțiilor bacteriene și virale. Este însă extrem de important să consumăm mierea cu măsură. Una, maximum două lingurițe într-o zi. Altfel, putem avea parte de un efect opus. Conținutul ridicat de zahăr poate împiedica sistemul imunitar să își facă treaba, potrivit sfatnaturist.ro.

Lactatele

Lactatele sunt o sursă excelentă de proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase. Conține o mulțime de bacterii probiotice care ajută la protejarea sistemului imunitar.

Ovăz

Bogați în fibre, magneziu, zinc și antioxidanți, fulgii de ovăz ajută organismul să elimine toxinele. Astfel, sistemul nostru imunitar va funcționa la parametri normali.

Ghimbir

Este excelent pentru a reduce durerea și inflamația în cazul unei răceli. Funcționează ca un antioxidant, ajutând la prevenirea dezvoltării bacteriilor din corp. Studiile arată că îmbinarea ghimbirului cu miere și consumul zilnic al unei lingurițe din acest amestec ajută la întărirea sistemului imunitar.

Kiwi

Conțin nutrienți esențiali, inclusiv folat, potasiu, vitamina K și vitamina C. Vitamina C stimulează celulele albe din sânge pentru a lupta împotriva infecțiilor, în timp ce ceilalți nutrienți ajută restul organismului să funcționeze corect.

Ceai verde

Atât ceaiul verde, cât și cel negru, conțin flavonoide (antioxidanți). Ceaiul verde conține în plus și epigalocatechin galat (EGCG), un alt antioxidant puternic. Acesta susține buna funcționare a sistemului imunitar.

Citrice

Lămâi și portocale. Sunt esențiale și în acest sezon. Ele reprezintă o sursă naturală de vitamina C și întăresc sistemul imunitar. În plus, vitamina C este recomandată în infecțiile tractului respirator.

Recent Posts

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

29 de minute ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

59 de minute ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

o oră ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

2 ore ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

2 ore ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

3 ore ago

Citeste si: