Din cuprinsul articolului
Profesorul Vlad Ciurea a vorbit despre un aliment extrem de toxic, care nu face rău doar creierului, ci și ficatul și organismului.
„Statul înseamnă sedentarism, înseamnă boli și de aici încep tensiune, diabet, colesterol. Toate bolile se adună, din doctor în doctor. Mă mișc, deci exist. (…) Mișcarea este foarte importantă. Contează foarte mult și alimentația. Am scos toate mâncărurile grele, am scos slana, care e bună, dar în cantități mici. Ca și peștele gras”, a spus Vlad Ciurea.
”Carnea asta roșie, tare, vă dați seama că este toxică. Nu numai pentru creier, dar și pentru ficat, și pentru organism. Nu poți digera totul.
Și să nu uităm că al doilea creier al organismului este în intestin. De aceea noi trebuie să gândim foarte bine ce se întâmplă în partea de jos a corpului, deoarece intestinul acesta trebuie să funcționeze. A funcționat intestinul, este minunat!
Dacă mergem mai departe cu ceea ce ne trebuie nouă, am spus de mișcare, ne trebuie un aer cât mai curat. Nu știu de ce dar noi parcă suntem împotriva noastră. Noi facem poluare. De ce facem poluare? Parcă noi nu am avea copii. Toate distrug sănătatea copiilor noștri”, a mai explicat renumitul neurochirurg.
Care este cea mai bună apă de băut. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Luptă împotriva a numeroase boli”
”Eu pledez pentru apa cât mai alcalină. Cu cât înaintăm în vârstă, devenim tot mai acizi. Viața, supărările, necazurile, pierderile în familie, mâncarea, toate duc la asta.
În aciditate se dezvoltă acele boli groaznice despre care mi-e jenă să spun numele. Medical le spunem neoplazii, iar în aciditate se dezvoltă toate bolile grave ale creierului, cărora noi le spunem neurodegenerative. Adică nu mai funcționează normal. Parkinson, Alzheimer, toate acestea favorizează accidentele vascular cerebrale.
De aceea trebuie să bei apă cât mai alcalină. Eu beau o apă alcalină”, a mai spus Vlad Ciurea în podcastul lui Cătălin Măruță.