Din cuprinsul articolului
Alexandru Rafila, viztă oficială în Israel la invitația omologului său, Nitzan Horowitz. Cele două țări vor încheia un acord bilateral în domeniul Sănătății.
România și Israel urmează să încheie un acord bilateral în domeniul Sănătății, privind o amplă colaborare în organizarea asistenței medicale și de sănătate publică, digitalizare și medicină de urgență. Anunțul a fost făcut vineri, 4 martie, după finalul unei vizite efectuate de ministrul prof. univ. dr.Alexandru Rafila în Israel, printr-un comunicat al Ministerului Sănătății (MS).
Astfel, în cursul zilei de 3 martie 2022, a avut loc vizita oficială în Israel a prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății din România, la invitația omologului său, Nitzan Horowitz.
În cursul dimineții, au avut loc întâlnirile oficiale la sediul ministerului israelian al sănătății, cu ministrul Horowitz și cu principalii săi colaboratori în domeniul organizării asistenței medicale și de sănătate publică, digitalizării și medicinei de urgență.
„Cu această ocazie s-au stabilit pașii concreți pentru încheierea, în perioada imediat următoare, a unui acord bilateral în domeniul Sănătății care să faciliteze colaborarea în domeniile menționate și să permită sprijinul reciproc în crizele umanitare și de sănătate publică, inclusiv în criza declanșată de războiul din Ucraina.
Dezvoltarea serviciilor medicale ambulatorii și aspecte legate de sistemul public de asigurări de sănătate au fost, de asemenea, subiecte abordate de partea română”, se arată în comunicatul MS.
A fost discutată și tema privind creșterea accesului universităților de medicină din România la pregătirea studenților din Israel.
La sfârșitul întâlnirii, ministrul român al Sănătății l-a invitat pe omologul său într-o vizită oficială în România, iar acesta a acceptat invitația.
În a doua parte a zilei, ministrul Alexandru Rafila a vizitat centrul medical Sourasky, unde s-a întâlnit cu președintele acestei organizații, prof. dr. Ronni Gamzu și au vizitat secțiile de oncologie, radioterapie, cardiologie intervențională și de terapie a durerii din Spitalul Ichilov, care aparține acestui centru medical.
Schimbul de experiență, trainingul specialiștilor români și accesul la resurse terapeutice pentru pacienții din România au fost abordate și s-a stabilit un calendar concret de implementare.
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…