Categories: Ştiri sănătate

Alexandru Rafila, precizări despre închiderea spitalelor în România

Alexandru Rafila, precizări despre închiderea spitalelor în România. Anunțul vine în contextul în care în urmă cu câteva zile, la Urziceni, o tânără a născut pe trotuarul din faţa spitalului, întrucât în interiorul instituţiei a fost refuzată asistenţa medicală, motivul invocat fiind lipsa unui medic de specialitate.

Alexandru Rafila, decizie privind închiderea spitalelor în România

Ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că nu vor fi închise spitalele în România, însă trebuie găsite soluţii pentru ca acestea să le ofere cetăţenilor servicii medicale de calitate.

”Adevărul este că aceste spitale au ajuns la autoritățile locale în anul 2009. Dânşii, când și-au asumat că iau aceste spitale în proprietate, nu și-au asumat doar proprietatea spitalului, ci și faptul că vor organiza activitatea în așa fel încât să ofere servicii medicale comunității de care răspund. Nu vrem să închidem spitalele, dar să reconvertești spitale în unități medicale care oferă servicii medicale, de exemplu ambulatorii sau spitalizare de zi, este cu totul și cu totul altceva. Până la urmă, eu cred că cetățenii din Urziceni au nevoie de servicii medicale. Au echipamente, au oameni care ar putea să lucreze acolo, să zicem, în două ture și să ofere investigații medicale, diagnostic și tratament. Nu-i împiedică nimeni pe primar, pe președinții consiliilor județene să lucrăm împreună încât să găsim o soluție corectă pentru furnizarea de servicii medicale în sistem ambulatoriu, pentru că ăsta va fi viitorul” aspus Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății

Alexandru Rafila, despre închiderea spitalului din Urziceni

Reamintim că au fost neregulile grave identificate de către DSP Ialomița în cazul spitalului din Urziceni, multe dintre acestea fiind de sistem.

Sursă foto: Ora de Sibiu
  1. Lipsa de personal de specialitate in Compartimentul de neonatologie și deficit de personal în secția de Obstetrica-Ginecologie .
  2. Neasigurarea unei linii separate de garda in specialitatea Obstetrică-Ginecologie si a unui medic anestezist dupa ora 15.00;
  3. Nerespectarea de catre conducerea unitatii sanitare a conditiilor minime privind organizarea si dotarea CPU , conform normelor legale in vigoare;
  4. Lipsa de personal de specialitate ( 5 asistente medicale si 2 medici in concediu medical) in sectia de pediatrie, fapt ce a dus la suspendarea temporara a activitatii acestei sectii si a liniei de garda pediatrie,in perioada 28.07-.2023-15.08.2023 de catre Comitetul Director al spitalului;

În debutul ședinței de Guvern ce a avut loc în cursul zilei de joi, 3 august, Premierul Marcel Ciolacu i-a solicitat Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, să se gândească la”schimbări profunde” la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate și să vină cu soluții pentru funcționarea spitalelor administrate de primăriile localităților mici.

Recent Posts

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

23 de minute ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

54 de minute ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

o oră ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

11 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

12 ore ago

Citeste si: