Sari la conținut

Alexandru Rafila, despre lipsa autorizației sanitare la Institutul „Marius Nasta”: Autorizaţia în sine nu e o hârtie

Ministrul Sanatatii
sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat recent că Ministerul Sănătății va încerca să ajute în soluționarea problemei lipsei autorizației sanitare a Institutului „Marius Nasta” din București. Totuși, Rafila a subliniat că unitatea medicală trebuie să se asigure că respectă toate normele igienico-sanitare și că pacienții sunt în siguranță.

Ministrul a evidențiat că autorizația nu este doar un simplu document, ci un certificat care atestă că toate condițiile necesare sunt respectate pentru siguranța pacienților.

”Ştiţi că autorizaţia nu se de pe părţi, se dă o autorizaţie sanitară. Faptul că dânşii şi-au ridicat-o după o săptămână…, vă las pe dumneavoastră singuri să trageţi concluziile legate de operativitate”.

Rafila a explicat că problema a apărut după finalizarea lucrărilor de reabilitare a unor săli de operație la institut, iar la încheierea unui astfel de proiect, trebuie să existe garanția că sunt îndeplinite standardele de siguranță pentru pacienți.

spitalul Marius Nasta
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

”Acolo a fost un proiect legat de reabilitarea unor săli de operaţie la spital. Orice astfel de proiect trebuie să răspundă condiţiilor legate de siguranţa pacientului. Aici nu există, dacă vreţi, derogări de la lege, mai ales că discutăm de un proiect care a renovat complet aceste săli”, a mai declarat Rafila potrvit News.ro

Alexandru Rafila: o să vedem cum putem să facem să ajutăm din punct de vedere al Ministerului Sănătăţii

De asemenea, ministrul a menționat că ministerul va analiza cum poate sprijini institutul, deși responsabilitatea directă revine conducerii instituției, care trebuie să se asigure că proiectul este finalizat în conformitate cu toate reglementările legale.

”Aşa că o să vedem cum putem să facem să ajutăm din punct de vedere al Ministerului Sănătăţii. Sigur că există o responsabilitate directă a celor de acolo, de la institut, care şi-au asumat realizare a acestui proiect, care trebuie, totuşi, să asigure, în momentul în care este încheiat, toate condiţiile.

Să ştiţi, autorizaţia în sine nu e o hârtie, este o hârtie care certifică că sunt respectate condiţiile igienico-sanitare şi implicit cele legate de siguranţa pacientului”, a mai declarat ministrul.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel