Din cuprinsul articolului
În zona în care s-a produs accidentul de la Crevedia, trei case au fost distruse aproape în totalitate, iar în total șapte locuințe au fost afectate. Autoritățile județene și centrale promit să acorde sprijin celor care au avut de suferit.
Medicii de la cele mai mari spitale din București care pot trata mari arși le îngrijesc pe victimele exploziilor din Crevedia, iar 12 dintre cele care au putut fi transferate sunt în unități medicale din străinătate. Recuperarea lor însă va fi foarte grea și de lungă durată, spun specialiștii.
Alexandru Rafila anunță ajutor psihologic pentru victimele de la Crevedia
În perioada următoare se va face evaluarea pagubelor. O altă componentă a intervenției în urma tragediei de la Crevedia este ajutorul psihologic, a precizat ministrul sănătății, Alexandru Rafila.
„Împreună cu dl. dr. Gabriel Diaconu, ne-am preocupat de acest lucru. Familiile primesc ajutor psihologic la Floreasca și la Bagdasar. De asemenea, în teren echipe oferă asistență psihologică și celor care, chiar dacă nu au avut răniți, au fost afectați foarte serios de evenimentul acesta dramatic.
Dacă este nevoie, suntem pregătiți să suplimentăm acest personal în funcție de necesitățile din teren”, a anunțat ministrul Sănătății, potrivit RRA.
Ministerul Muncii va propune guvernului, potrivit legii, acordarea unor ajutoare de urgență pentru familiile victimelor, precum și pentru cei afectați în evenimentul de la Crevedia, conform unei postări pe pagina de Facebook a ministerului.
Tragedia de la Crevedia, bilanț
Reamintim că în total, 58 de oameni au fost răniți în exploziile de sâmbătă seara, de la stația de GPL, din Crevedia, Județul Dâmnovița. Cei mai mulți dintre ei sunt pompieri, dar și doi polițiști și doi jandarmi, iar două persoane – soț și soție – au murit.
Zeci de pacienți sunt tratați acum în spitalele din țară, în principal la București, la Floreasca, Bagdasar-Arseni, Spitalul de Arși, Elias și Universitar. 29 de victime au fost operate încă din prima noapte doar la Spitalul Floreasca, unde se află cei mai mulți pacienți.
14 dintre ei vor fi evaluați în această dimineață, în ideea unor redistribui la nivelul altor spitale, a declarat managerul Spitalului Floreasca, Ionuț Negoi.
El a explicat că arșii sunt niște pacienți traumatizați, cu un impact profund, inclusiv emoțional, pentru că recuperarea lor este dificilă și cu multe încercări.
Alte 12 persoane rănite la Crevedia vor fi tratate de medicii din spitale din străinătate, în Austria, Germania, Norvegia, Italia sau Belgia. Unul dintre pacienții transferați la Milano este în stare critică, însă pentru cei doi pompieri transferați în Belgia medicii care îi îngrijesc au un prognostic bun. Vor sta însă internați cel puțin o lună.