Din cuprinsul articolului
Alexandra Stan suferă de o boală autoimună, care nu poate fi vindecată: „Eu nu fac cancer!” Ce decizie a luat artista.
Cunoscuta cântăreață Alexandra Stan s-a deschis recent și a împărtășit public faptul că suferă de o boală autoimună.
În cadrul podcastului lui Mihai Morar, Fain și Simplu, artista a spus că suferă de Tiroidită Hashimoto, o afecțiune în care sistemul imunitar atacă tiroida.
Vestea nu a demoralizat-o și, imediat după ce a stat de vorbă cu medicul, a făcut schimbări radicale în viața ei: a eliminat partea negtivă din viața ei, de la alimente la relații, întâmplări, sau circumstanțe care erau toxice pentru ea.
„Doctorul mi-a spus că depunerile pe care le aveam eu de calcitonină, care este un hormon, sunt foarte rare, că de obicei apar doar în cazul unui cancer. Am zis: „Ok, bun, eu nu fac cancer! În momentul ăsta tai tot ce e negativ și toxic în viața mea!”’, a povestit Alexandra Stan.
Tot cam în aceeași perioadă, chiar înainte de a afla despre boală, artista a mai trecut printr-o perioadă dificilă. A divorțat de soțul său, după doar trei luni de la căsătorie. Motivul despărțirii atât de rapide a fost faptul că se certau foarte des.
„Momentul în care mi-am dat seama că nu e ok cu el, asta era înainte să aflu de boală, a fost când ne-am întors de la Mănăstirea Nechit. (…) Când am ieșit pe ușa mănăstirii el a început să facă niște crize foarte nasoale. (…) Nu știu exact de ce avea nevoie. Avea și el niște probleme”, a completat Alexandra Stan.
Perioada cât a participat la Survivor, în 2021, a fost foarte dificilă pentru Alexandra Stan și se pare că acesta a fost momentul în care i s-a declanșat boala. Din cauza faptului că nu mânca foarte mult și era stresată, vedeta s-a ales cu probleme de sănătate.
„Aveam probleme cu glanda. Eu m-am îmbolnăvit de glandă, pentru că nu am mâncat și din cauza stresului. Am Tiroidită Hashimoto, este o boală autoimună, creierul meu produce anticorpi care distrug hormonii pe care îi produce glanda. Asta se întâmplă dacă ești stresat sau îți scade imunitatea.
Fiecare organ din corpul nostru și fiecare boală are un fundament, sunt psihosomatice, se somatizează în funcție de problemele emoționale, de traumele pe care le-ai avut. Aici (n.r. în zona tiroidei) este chackra comunicării, vorbirii”, a mai declarant Alexandra Stan în podcastul lui Mihai Morar, potrivit viva.ro.
Tiroidita Hashimoto este o boala autoimună, în care sistemul imun produce anticorpi ce distrug glanda tiroidă, procesul fiind ireversibil. În acel moment, apare o inflamație, cunoscută sub numele de tiroidita. Inflamația din tiroidita Hashimoto poate fi ținută sub control, dar niciodată vindecată permanent. De cele mai multe ori, tiroida Hashimoto duce la hipotiroidism.
Din păcate, evoluția acestei afecțiuni este una lenta, desfasurată pe parcusul mai multor ani. Tocmai de aceea, pacientul poate să nu manifeste niciun fel de simptom, chiar daca sistemul imun atacă glanda tiroidă.
Printre simptomele tiroiditei Hashimoto se pot număra:
Este extrem de importantă diagnosticarea acestei boli, deoarece netratată poate duce la tulburări mentale și probleme cardiace.
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…