Din cuprinsul articolului
Este alertă sanitară pe litoral. Probele de apă din zona plajelor Vadu și Corbu au arătat cantități peste limitele admise de E. coli, transmit specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică.
Recomandarea specialiștilor de la Direcția de Sănătate Publică a venit vineri dimineață. Medicii au transmis că probele de apă recoltate zilele acestea din zona Vadu – Corbu conțin o cantitate de bacterii peste limite admise. Este vorba despre E. Coli, o bacterie care poate duce la infecții ale tractului urinar, boli respiratorii sau chiar pneumonie.
Specialiștii spun că un factor care poate provoca o asemenea situație este lipsa toaletelor publice. Medicii de la DSP transmit că este de evitat îmbăierea în apele mării în aceste zone până când situația se va normaliza.
Din fericire, celelalte stațiuni de la malul mării nu sunt afectate. Analizele de laborator arată că apa mării este perfectă pentru îmbăiere În Mamaia, constanta dar și în stațiunile din sudul litoralului.
„În zona plajelor neamenajate din localităţile Vadu şi Corbu din judeţul Constanţa, probele de apă de mare sunt neconforme, conţinând o cantitate peste limitele admise de bacterii coliforme (Escherichia Coli).
Având în vedere această situaţie, recomandăm evitarea îmbăierii în zonele de plajă din dreptul celor două localităţi, până la normalizarea situaţiei”, a anunţat DSP Constanţa.
Cu toate acestea, publicațiile PressOne și Info Sud-Est scriu vineri că au testat calitatea apei din patru stațiuni de pe litoralul românesc – Corbu, Mamaia Enigma, Eforie Belona și Venus Silva.
Rezultatele primite ar arăta valori și de o sută de ori mai mari decât cele raportate de DSP în aceeași perioadă și de trei ori mai mari decât limitele admise de lege.
Astfel, pentru E-coli, valorile obținute din analiza independentă au fost și de aproape trei ori mai mari decât cele prevăzute de lege (în cazul plajei din Venus, zona Silva), iar valorile pentru enterococi au ieșit și de 270 de ori mai mari decât valorile maxime prevăzute în lege.
Mai mult, cele două publicații relatează că bacteria E.coli ar putea proveni inclusiv din deversări și ape contaminate de la diverși operatori de turism de masă.
Publicațiile mai mențonează că DSP Constanța nu a comentat rezultatele, dar a ieșit cu un comunicat de presă a doua zi. Instituția nu a putut fi contactată sâmbătă pentru un punct de vedere.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…