Din cuprinsul articolului
Mai bine de jumătate din carnea de pe rafturile frigiderelor Lidl este contaminată cu microbi rezistenți la antibiotice.
Mai mult de jumătate din carnea de pui care se găsește în frigiderele Lidl este infectată cu microbi rezistenți la antibiotice. O amplă analiză realizată la nivel european și susținută de numeroase organizații pentru protecția animalelor, printre care Observatorul spaniol pentru protecția animalelor, demonstrează că mai bine de 70% din puiul comercializat de gigant ar conține bacterii rezistente la antibiotice.
Rezultatele testelor realizate la nivelul UE prezintă motive de îngrijorare. În 38% dintre eșantioanele analizate a fost detectată Listeria, iar în 83%, germeni patogeni diareici cum ar fi E.coli și Campylobacter.
Lidl respinge acuzațiile și declară că posedă certificate de analiză întocmite chiar de lanțul de supermarketuri și de furnizorii săi care infirmă informațiile prezentate în studiu.
Totodată, reprezentanții lanțului de magazine afirmă că studiul constituie o „acțiune de discreditare a imaginii companiei cu informații false și/sau neverificate”, ținând cont că „articolele care se presupune că sunt analizate sunt produse de furnizori care furnizează carne de pui unei mari majorități a lanțurilor de distribuție spaniole”.
Cu toate acestea, în Germania, în Spiegel, reprezentanții au dat declarații în cadrul cărora nu au negat în totalitate rezultatele studiului.
„Din păcate, în prezent nu avem rezultate concrete din investigație”, a declarat un purtător de cuvânt pentru revista de știri, subliniind controalele stricte și măsurile de calitate ale companiei, scrie Ziarul de Iași, potrivit RTV. „Pregătirea obișnuită a păsărilor de curte nu prezintă, prin urmare, niciun risc pentru sănătatea consumatorului.”
Conform Organizației Spaniole pentru Protecția Animalelor, respectivele analize au fost realizate în cadrul unui laborator german, în care au fost studiate principalele bacterii asociate cu toxiinfecțiile alimentare din 142 de produse vândute în 22 de magazine din Spania, Germania, Italia, Marea Britanie și Polonia.
În urma analizei microbiologice, s-a descoperit că 17 din cele 24 de probe spaniole, adică 71%, prezentau o contaminare cu bacterii rezistente la antibiotice.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…