Categories: Ştiri sănătate

Alertă. Peste 70% din carnea de pui de la Lidl este contaminată cu germeni rezistenți la antibiotice

Mai bine de jumătate din carnea de pe rafturile frigiderelor Lidl este contaminată cu microbi rezistenți la antibiotice.

Mai mult de jumătate din carnea de pui care se găsește în frigiderele Lidl este infectată cu microbi rezistenți la antibiotice. O amplă analiză realizată la nivel european și susținută de numeroase organizații pentru protecția animalelor, printre care Observatorul spaniol pentru protecția animalelor, demonstrează că mai bine de 70% din puiul comercializat de gigant ar conține bacterii rezistente la antibiotice.

Puiul din Lidl , contaminat cu microbi rezistenți la antibiotice

Rezultatele testelor realizate la nivelul UE prezintă motive de îngrijorare. În 38% dintre eșantioanele analizate a fost detectată Listeria, iar în 83%, germeni patogeni diareici cum ar fi E.coli și Campylobacter.

Lidl respinge acuzațiile și declară că posedă certificate de analiză întocmite chiar de lanțul de supermarketuri și de furnizorii săi care infirmă informațiile prezentate în studiu.

Totodată, reprezentanții lanțului de magazine afirmă că studiul constituie o „acțiune de discreditare a imaginii companiei cu informații false și/sau neverificate”, ținând cont că „articolele care se presupune că sunt analizate sunt produse de furnizori care furnizează carne de pui unei mari majorități a lanțurilor de distribuție spaniole”.

Cu toate acestea, în Germania, în Spiegel, reprezentanții au dat declarații în cadrul cărora nu au negat în totalitate rezultatele studiului.

„Din păcate, în prezent nu avem rezultate concrete din investigație”, a declarat un purtător de cuvânt pentru revista de știri, subliniind controalele stricte și măsurile de calitate ale companiei, scrie Ziarul de Iași, potrivit RTV. „Pregătirea obișnuită a păsărilor de curte nu prezintă, prin urmare, niciun risc pentru sănătatea consumatorului.”

Conform Organizației Spaniole pentru Protecția Animalelor, respectivele analize au fost realizate în cadrul unui laborator german, în care au fost studiate principalele bacterii asociate cu toxiinfecțiile alimentare din 142 de produse vândute în 22 de magazine din Spania, Germania, Italia, Marea Britanie și Polonia.

În urma analizei microbiologice, s-a descoperit că 17 din cele 24 de probe spaniole, adică 71%, prezentau o contaminare cu bacterii rezistente la antibiotice.

 

Recent Posts

Prof. Dr. Vlad Ciurea, despre creier: La fel ca inima, acest organ complex nu se oprește niciodată

Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…

15 minute ago

Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi… Vezi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…

45 de minute ago

Durerile de picioare. Ce afectiuni GRAVE pot semnala?

Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…

o oră ago

Carmen Harra: Următorul președinte al SUA va fi o femeie. Nu baţi un Dragon în Anul Dragonului!

Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…

2 ore ago

Ce se întâmplă dacă arunci sare în toaletă noaptea?

Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…

2 ore ago

Horoscop Cristina Demetrescu. Viața unei zodii se schimbă radical după 5 Noiembrie

Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…

2 ore ago

Citeste si: