Sari la conținut

Alertă pentru utilizatorii de WhatsApp! Nu răspunde niciodată acestui mesaj. Rămâi fără BANI!

WhatsApp
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
WhatsApp nu va mai funcționa pe anumite modele de telefoane

Infractorii se folosesc de mesaje WhatsApp pentru a poza în membri ai familiei și pentru a solicita bani urgent. Acest tip de fraudă din ce în ce mai frecventă se folosește de emoțiile victimelor ca să le păcălească. Învățați cum să identificați și să evitați aceste tentative de înșelătorie.

Feriți-vă de escrocheria „ Bună ziua, mamă ”! Închideți telefonul imediat

Escrocii elaborează tot mai multe metode complexe pentru obținerea de informații financiare sau cu caracter personal de la victime. Una dintre metodele cele mai frecvente în ultimii ani este înșelătoria „Alo, mamă”, în care infractorii pozează în membri apropiați ai familiei prin intermediul mesajelor WhatsApp, cerându-le bani urgent.

Cum să recunoașteți escrocheria

Alertă pentru utilizatorii de WhatsApp! Modalitățile utilizate de hackeri sunt variate. Un escroc poate, de exemplu, să apeleze pozând în echipa antifraudă a băncii și să vă determine să transferați bani într-un cont fals. Conform unei firme de securitate, cuvântul „urgent” este printre cele mai frecvent folosite în e-mailurile de phishing.

O acțiune împotriva fraudei bancare este în desfășurare în Anglia pentru a informa cetățenii în legătură cu riscurile fraudelor financiare.

Această campanie evidențiază cât de importantă este luarea unor decizii prudente și îndeamnă oamenii să verifice informațiile primite înainte să acționeze sub presiune. Conform The Guardian, campania recomandă oamenilor să fie atenți la orice tentativă de a-i grăbi sau panica și să solicite o a doua opinie de la o sursă de încredere.

Barclays a relevat că 75% dintre escrocherii încep pe platformele de socializare și tehnologie. Lloyds Bank atrage atenția că cele mai multe escrocherii semnalate de clienți au legătură cu achizițiile prin Facebook sau Instagram.

Cum te protejezi de escrocheria „Bună, mamă”

  • Nu reacționa impulsiv la mesaje care solicită bani urgent.
  • Sună direct persoana respectivă pentru a verifica autenticitatea mesajului.
  • Pune o întrebare la care doar acea persoană ar putea răspunde, scrie Capital.
Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel