Din cuprinsul articolului
A fost depistat un nou virus cu o rată a mortalității de până la 88%. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat o reuniune de urgenţă după ce nouă persoane au murit în decurs de o lună din cauza acestui virus extrem de viral care nu are tratament.
Autoritățile cameruneze au detectat luni două cazuri suspecte de boala Marburg în Olamze, o comună de la granița cu Guineea Ecuatorială, a declarat marți delegatul de sănătate publică pentru regiune, Robert Mathurin Bidjang, potrivit CNN.
Guineea Ecuatorială și-a declarat oficial primul focar de virus Marburg, o boală similară cu Ebola, luni.
Camerunul vecin a restricționat circulația de-a lungul graniței pentru a evita contagierea, în urma raportărilor despre o febră hemoragică mortală necunoscută în Guineea Ecuatorială săptămâna trecută.
„Pe 13 februarie, am avut două cazuri suspecte. Aceștia sunt doi copii de 16 ani, un băiat și o fată, care nu au antecedente de călătorie în zonele afectate din Guineea Ecuatorială”, a declarat Bidjang la o întâlnire în capitala Camerunului, Yaounde.
Patruzeci și două de persoane care au intrat în contact cu cei doi copii au fost identificate, iar urmărirea contactelor era în curs, a adăugat el.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat marți, că își sporește supravegherea epidemiologică în Guineea Ecuatorială.
Mica țară din Africa Centrală a raportat până acum nouă decese, precum și 16 cazuri suspectate de boala cu virus Marburg, cu simptome inclusiv febră, oboseală și vărsături și diaree cu sânge, potrivit OMS.
„Supravegherea pe teren a fost intensificată”, a declarat George Ameh, reprezentantul OMS în Guineea Ecuatorială.
„Urmărirea contactelor, după cum știți, este o piatră de temelie a răspunsului. Am redistribuit echipele COVID-19 care erau acolo pentru urmărirea contactelor și le-am modernizat rapid pentru a ne ajuta cu adevărat.”
Guineea Ecuatorială a pus în carantină peste 200 de persoane și a restricționat circulația săptămâna trecută în provincia sa Kie-Ntem, unde a fost detectată pentru prima dată febra hemoragică.
Virusul Marburg este o boală foarte infecțioasă care poate avea o rată a mortalității de până la 88%, potrivit OMS. Nu există vaccinuri sau tratamente antivirale aprobate pentru a o trata.
„Lucrăm la un plan de răspuns de 30 de zile în care ar trebui să putem cuantifica care sunt măsurile exacte și care sunt nevoile exacte”, a spus Ameh.
El a adăugat că autoritățile țării nu au raportat niciun nou caz suspect în ultimele 48 de ore.
Specialiștii ne-au vorbit despre noul tip de virus extrem de viral. Marburg provoacă febră hemoragică, cu o rată de mortalitate de până la 88%. Virusul face parte din aceeași familie cu cel care provoacă boala cu virus Ebola.
Simptomele apar dintr-o dată și includ dureri de cap puternice, febră, diaree, dureri de stomac și vărsături și devin din ce în ce mai severe. Mulți pacienți dezvoltă simptome hemoragice severe în decurs de șapte zile. Virusul se transmite la oameni de la liliecii de fructe și se răspândește printre oameni prin contactul direct cu fluidele corporale ale persoanelor, suprafețelor și materialelor infectate.
Experții afirmă că îngrijirea de susținere- rehidratarea cu lichide orale sau intravenoase- și tratamentul simptomelor specifice, îmbunătățește supraviețuirea. O serie de tratamente potențiale, inclusiv produse din sânge, terapii imunitare și terapii medicamentoase, precum și vaccinuri sunt în curs de evaluare.
Pensionarii care doresc să lucreze după pensionare trebuie să fie atenți la regulile stabilite de…
Farmacia online Eumed.ro oferă românilor posibilitatea de a avea acces la produse farmaceutice care nu…
Aproape 20% dintre medicii de familie au peste 70 de ani, a declarat, luni, la…
Longevity Clinic, prima clinică din România dedicată longevității, se concentrează pe promovarea medicinei personalizate și…
Călin Georgescu, candidat la alegerile prezidențiale, și-a declarat averea conform cerințelor legale, relevând economii substanțiale…
Gala Top Performeri din Sănătate, organizată de revista Capital, a ajuns la a doua ediție…