Din cuprinsul articolului
Alertă medicală! Virusul poliomielitei, detectat în canalizarea din Londra. Anunțul autorităților
Virusul care provoacă poliomielită a fost detectat în timpul unei inspecții de rutină a canalizării din capitala Marii Britanii.
Agenția pentru Siguranța Sănătății din Marea Britanie (UKHSA – UK Health Security Agency) a anunțat că poliovirusul a fost detectat în probele colectate la Londra între februarie și mai.
Din fericire, până în momentul de față, nu au existat cazuri de paralizie, dar sunt în desfășurare investigații pentru a stabili dacă există transmitere comunitară.
Transmiterea poliomielitei se realizează interuman, pe cale fecal-orală, prin ingerarea alimentelor sau a apei contaminate cu materii fecale (în care virusul e prezent timp îndelungat), sau aeriană, prin picaturi (virusul fiind prezent în secrețiile nazo-faringiene).
Poliovirusul detectat în ape uzate – numit poliovirus de tip 2 – nu ar fi același lucru cu poliomielita sălbatică, potrivit sursei citate.
O anchetă va încerca să stabilească amploarea răspândirii virusului în comunitate și să identifice unde are loc acest lucru.
Agenția pentru Siguranța Sănătății a emis și un avertisment prin care a transmis celor din domeniul sănătății să raporteze apariția oricărui caz considerat suspect. De asemenea, londonezilor li s-a spus să verifice dacă au fost vaccinați împotriva poliomielitei.
„Polovirusul derivat din vaccin este rar și riscul pentru public în general este extrem de scăzut”, a precizat epidemiologul Vanessa Saliba, potrivit Politico.
„Investigăm de urgență pentru a înțelege mai bine amploarea acestei transmiteri, iar NHS a fost rugat să raporteze rapid orice caz suspect. Până acum nu au fost raportate sau confirmate cazuri”, a mai spus medicul.
Acoperirea în ceea ce privește vaccinarea împotriva poliomielitei în Londra este de 86,6%.
Provocată de poliovirusul sălbatic (PVS), poliomielita este o maladie infecţioasă acută şi contagioasă, care îi afectează în principal pe copii, atacând măduva spinării şi putând să provoace o paralizie ireversibilă, dificultăţi de respiraţie şi chiar deces. În 1955, a fost dezvoltat un vaccin, introdus pe scara largă.
Datorită eforturilor globale, poliomielita a fost eliminată din emisfera vestică până în 1994 şi a scăzut considerabil la nivel mondial.
Cazurile provocate de poliovirusul salbatic au scăzut cu peste 99% din 1988, de la aproximativ 350 000 de cazuri înregistrate atunci, la 33 de cazuri raportate In 2018.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…