Din cuprinsul articolului
Alertă în România. Holera este o boală infecțioasă bacteriană foarte gravă. Afectează în mod deosebit intestinul subțire. Boala se manifestă prin tulburări digestive, vomitări excesive, care duc la o deshidratare rapidă a bolnavului.
Alertă de ultima ora în România. După ce în Republica Moldova a apărut boala, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a transmis o atenționare populației.
Autoritățile au transmis populației că „trebuie să înțeleagă că nu este vorba despre o transmitere aerogenă, cum s-a întâmplat în cazul COVID”.
În acest context, autoritățile au sporit atenția la triajul epidemiologic în taberele de refugiați, verifică riguros respectarea regulilor igienico-sanitare din aceste tabere.
În cazul în care vor fi descoperite noi cazuri, se vor recolta probe biologice de la cazurile suspecte, pentru investigațîi de laborator. DSP îi roagă pe oameni să bea apa numai din surse controlate (autorizate), să nu uite de regulile de igienă privind spălarea mâinilor, dar nici de igiena alimentelor înainte de consum, utilizând apa din surse controlate.
Vibrionul de holeră a fost depistat în probe de apă pe plaja de la Vadul lui Vodă, de pe malul Nistrului. Anunțul a fost făcut de șeful Direcției Sănătate de la Chișînău, Boris Gîlca.
Holeră la granița cu Romania
”Are legătură cu aceste modificări ale unui trai normal pe care îl are un popor. Această modificare este prezentă pe toată granița noastră de est, din Ucraina și spre Republica Moldova.
Apar în felul acesta breșe în ceea ce privește igiena, inclusiv în ceea ce privește condițiile de potabilitate ale apei și tot ceea ce înseamnă condițîi de igienă începând cu grija de a fi spălate fructele și legumele sau spălatul pe mâini cu apă și săpun, holera fiind o boală bacteriană care se transmite pe cale digestivă”, a declarat medicul infecționist Carmen Dorobăț.
”Oamenii trebuie să înțeleagă că nu este vorba despre o transmitere aerogenă, cum s-a întâmplat în cazul COVID și nu vom avea un val că acela la care am asistat în anii trecuți. Dar categoric trebuie luate măsuri de precauție în tot ceea ce înseamnă condițîi de igienă.
Persoanele care vin de acolo să fie verificate că și stare de sănătate iar cei care pleacă spre zonele respectivă să aibă grijă de tot ceea ce înseamnă condițîi de igienă, inclusiv zonele unde se cazează, spațiile în care se alimentează și de unde beau apă”, a mai spus medicul la Antena 3.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…