Alertă de E.coli în apa mării, în aceste două stațiuni. Specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică spun că scăldatul este permis, în timp ce medicii le recomandă părinților să fie atenți la copii, să nu înghită prea multă apă atunci când se bălăcesc în valuri.
Cea mai mare concentraţie a bacteriei a fost descoperită în Eforie Nord. 1305 unităţi în 100 de mililitri, în contextul în care ar trebui să fie cel mult 250, ca apa să fie excelentă.
Specialiștii Direcției de Sănătate Publică spun că şi în aceste condiţii oamenii pot intra în apă și pot înota.
„Populația nu trebuie să intre deloc în alertă, noi în ultima perioadă am făcut analizele zi de zi,” a precizat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța, pentru stirileprotv.
O concentraţie mare de E.coli a fost descoperită şi la Mangalia, 641, asta înseamnă că apa de îmbăiere este totuși satisfăcătoare. La fel și la Neptun. Medicii spun că bacteriile apar în cantitate mare în mare atunci când oamenii aruncă în apă alimente alterate, scutece murdare, sau chiar uită să meargă la toaletele de pe plajă.
Pe plaja din Eforie Nord sunt toalete la fiecare 200 de metri.
Această bacterie E.coli este foarte răspândită în mediul înconjurător, ea poate să dea infecții urinare, infecții digestive, poate să conducă la infecții mai severe cum ar fi sepsisul sau meningite,” a explicat Claudia Cambrea, medic infecționist, potrivit aceleiași surse.
Cea mai bună apă pentru îmbăiere conform analizelor DSP Constanta este în Vadu, Mamaia, Cap Aurora şi Venus.