Sari la conținut

ALERTĂ ALIMENTARĂ: Ciocolata renumită, iubită de români, retrasă de urgență de la raft.NU O MAI CONSUMAȚI! Pericol pentru sănătate

Sursă foto: Getty Images
Alertă alimentară ciocolată

Renumit sortiment de ciocolată retras de pe rafturile magazinelor. Informarea a venit chiar din partea producătorului. Acesta a anunțat retragerea a cinci loturi, inclusiv cele cu o dată de expirare îndelungată.

Mondelēz International, prin intermediul site-ului web ProduktWarnung.eu, informează despre retragerea urgentă a unuia dintre produsele sale.

Potrivit producătorului, în mai multe loturi de ciocolată cu lapte Marabou (Marabou-Milchschokolade) au fost detectate substanțe care pot reprezenta o amenințare pentru persoanele care suferă de alergii.

Produsele pot conține migdale, grâu și nuci care nu sunt listate pe etichetă. Din acest motiv, consumul poate fi periculos pentru persoanele care suferă de alergii alimentare. Rechemarea se referă la cinci loturi de ciocolată.

Produs afectat de retragere: ciocolata cu lapte Marabou, greutate: 220g

Sursă foto: produktwarnung.eu

Data expirării/ Cod lot:
12.06.2024 OUV0140613
17.12.2024 OUV0140751
22.12.2024 OUV0140832
12.07.2024 OUV0141043
17.12.2024 OUV0141051

Mondelēz International solicită consumatorilor care au achiziționat produsul și sunt alergici la oricare dintre alergenii enumerați să nu-l consume și să contacteze punctul de vânzare cu bonul pentru rambursarea prețului de achiziție.

Serviciu Clienți

Consumatorii pot contacta, de asemenea, echipa de servicii pentru clienți a Mondelēz International la numărul gratuit 00800 83 00 00 36 sau prin e-mail la Consumerservice@mdlz.com .

Risc de reacții alergice și șoc anafilactic

Severitatea unei reacții alergice poate varia foarte mult de la o persoană la alta.

Alergiile alimentare se pot manifesta prin reacții precum umflarea mucoaselor gurii, nasului (rinită alergică) și gâtului și umflarea limbii. Simptomele gastrointestinale includ greață, vărsături, flatulență și diaree.

Alergiile alimentare pot duce, de asemenea, la reacții respiratorii, cum ar fi îngustarea bronhiilor (astm alergic) și reacții cutanate, inclusiv eczemă atopică, mâncărime și urticarie.

În cazuri extreme, poate apărea șoc anafilactic care pune viața în pericol.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel