Categories: Ştiri sănătate

ALERTĂ ALIMENTARĂ! Amenzi usturătoare pentru mai mulți operatori economici! Incredibil ce au putut să găsească inspectorii ANPC. GALERIE FOTO

Inspectorii ANPC ( Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor) au fost în cursul zilei de ieri în controlul mai multor operatori economici ce își desfășoară activitatea în incinta mall-ului Sun Plaza din București. Valorea amenzilor s-a ridicat la 117.000, iar activitatea a patru operatori a oprită temporar.

Sancţiunile au fost însoţite de măsuri complementare, care au constat în:

– oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a unei cantităţi de circa 540 kg produse alimentare în valoare de aproximativ 14.000 lei;
– oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru şase unităţi;
– închiderea temporară a unităţii pe o durată de cel mult 6 luni pentru patru unităţi, între care şi hipermarketul Cora din mall.

Operatori economici controlaţi de ANPC au fost: hipermarketul cora, Administraţia Mall-ului şi restaurantele Dristor Kebab, Uncle John, Rustic, Li Wu, Taksim, Imbiss Grill, Golden Woks şi Lebanese Food.

Pe lista celor mai importante deficienţe constatate sunt menţionate, printre altele:

  • strat de praf gros pe elicele sistemului de răcire al congelatorului în care erau depozitate alimente;
  • utilizarea unor spaţii de depozitare improprii şi neigienizate, cu depuneri importante de rugină şi praf;
  • utilizarea unor vitrine frigorifice cu grad avansat de uzură, pline de rugină, praf şi grăsime, cu vopsea exfoliate şi neigienizate;
  • existenţa în spaţiile de depozitare şi agregate frigorifice a unor alimente fără date de identificare şi caracterizare, astfel încât să se poată stabili conformitatea acestora;
  • folosirea unor frigidere deteriorate şi neigienizate, cu rupturi şi strat de praf, cu chederele de la uşi deteriorate;
  • utilizarea uleiului uzat pentru prăjire, cu o culoare modificată;
  • necompletarea graficului pentru schimbul de ulei;
  • decongelarea produselor la temperatura mediului ambiant;
  • nerespectarea temperaturii de depozitare a preparatelor culinare calde, respectiv minimum +60 grade Celsius;
  • lipsa informării referitoare la alergenii pe care îi pot conţine produsele alimentare;
  • lipsa informării referitoare la produsele care provin din materii prime congelate; s
  • osurile folosite la prepararea produselor nu erau etichetate cu denumire şi data durabilităţii minimale.

 

Recent Posts

Profesorul Vlad Ciurea: Acesta este secretul unei vieți bune

Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…

28 de minute ago

Am scăpat de sindromul colonului iritabil cu aceste două modificări ale regimului alimentar

De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…

58 de minute ago

Se anunță o furtună uriașă pentru două zodii. Următoarea perioadă aduce schimbări majore

Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…

o oră ago

Prof. Dr. Vlad Ciurea, despre creier: La fel ca inima, acest organ complex nu se oprește niciodată

Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…

2 ore ago

Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi… Vezi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…

2 ore ago

Durerile de picioare. Ce afectiuni GRAVE pot semnala?

Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…

3 ore ago

Citeste si: