Din cuprinsul articolului
Cum pot fi reduse simptomele alergiilor. Deși, în sfârșit, putem simți cu adevărat venirea primăverii, cu temperaturi mai blânde, ciripit de păsărele și înflorirea copacilor, e posibil ca această reînnoire a naturii să nu fie cea mai plăcută perioadă pentru persoanele cu alergii sezoniere.
Cu toate acestea, diagnosticarea precoce și luarea măsurilor de precauție adecvate pot ajuta oamenii să gestioneze eficient perioada de polen grea din februarie până la începutul verii.
Alergiile sezoniere, cunoscute sub numele de febra fânului sau rinită alergică, afectează milioane de adulți, la nivel mondial. Potrivit Dr. Reenal Patel, alergolog și imunolog, aproximativ 25% dintre adulți au alergii sezoniere.
De asemenea, este foarte frecvent ca persoanele care nu au alergii în copilărie să dezvolte altele noi la vârsta adultă.
„Alergiile de primăvară pot declanșa o varietate de simptome la pacienți. Noi, ca alergologi, le-am văzut pe toate. Alergiile pot afecta ochii, urechile, nasul, gâtul și plămânii. De asemenea, putem vedea că alergiile afectează starea mentală, prin stări de oboseala sau cefalee, dar și pielea și tractul gastro-intestinal”, a declarat Dr. Patel, pentru Medical Daily.
Cele mai frecvente semne de alergie sezonieră includ:
Alergiile pot duce, de asemenea, la astm și dificultăți de respirație.
Dacă o persoană are oricare dintre simptomele menționate în anumite perioade ale anului, cel mai bine este să fie testată pentru alergii sezoniere. Diagnosticul de alergie se bazează adesea pe istoric, un test de înțepare a pielii și/sau analize de sânge, a spus dr. Patel.
Identificarea alergenilor este primul pas către gestionarea eficientă a simptomelor. În afară de a solicita asistență medicală promptă, persoanele cu alergii trebuie să fie precaute pentru a evita factorii declanșatori.
„Recomand să faceți duș înainte de culcare. Limitați-vă timpul afară în timpul zilelor cu polen ridicat. Dacă trebuie să ieși, purtați o pălărie și ochelari de soare. Țineți geamurile închise în casă și mașină. Luați în considerare utilizarea unui purificator de aer în dormitor”, a recomandat dr. Patel.
Atunci când factorii declanșatori nu pot fi limitati, medicii ar putea recomanda un plan de tratament personalizat pentru individ.
„Îl putem trata cu multe medicamente fără prescripție medicală, cum ar fi antihistaminice orale, picături pentru ochi și spray-uri nazale”, a remarcat dr. Patel.
„Dacă acest lucru nu ajută, putem oferi antihistaminice pe bază de prescripție medicală, picături pentru ochi și spray-uri nazale. De asemenea, putem trata simptomele individuale, în funcție de ceea ce simțiți.
Terapiile pe termen lung, cum ar fi imunoterapia alergică, pot fi oferite prin injecții pentru alergii și sublinguale. picături sau tablete. Vorbește cu medicul alergolog pentru a primi un plan personalizat pentru tine!”, a mai spus specialistul.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…