Categories: Expertul zilei

Alergiile în sarcină – cum le poți ține sub control?

Alergiile în sarcină, o amenințare foarte serioasă! Multe femei se confruntă cu diferite alergii în timpul anului. Însă, odată cu apariția unei sarcini, simptomele se pot intensifica.

Când nu sunt controlate, alergiile în sarcină și astmul pot duce la necesitatea administrarii a unor antibiotice, care ar putea provoca probleme de sănătate pentru viitoarea mămică și pentru copilul ei.

Astăzi, dr. Silviu Istoc, medic specialist obstetrică-ginecologie în cadrul Medicover Hospital, ne spune ce ar trebui să știe orice viitoare mămică despre alergiile sezoniere și astmul în timpul sarcinii și ce poate face pentru a ameliora simptomele în condiții de siguranță.

Cum influenteaza sarcina alergiile si astmul?

„Alergiile sezoniere apar atunci cand sistemul imunitar al organismului reactioneaza excesiv la anumite substante din mediul inconjurator, cum ar fi polenul si praful. Cand persoanele cu alergii respira o astfel de substanta – care pentru ele este, de fapt, un alergen – organismul lor o vad ca un invadator strain si raspunde in consecinta”, afirma dr. Silviu Istoc. In momentul in care se intampla acest lucru, organismul produce mai multe substante chimice inflamatorii care pot provoca reactii alergice clasice, cum ar fi:

  • Inflamatia si umflarea sinusurilor
  • Ochi iritati
  • Congestie sinusala
  • Stranut
  • Durere in gat
  • Curgerea nasului

Spray-ul nazal poate ajuta la controlul simptomelor usoare, in timp ce alergiile moderate pana la severe necesita alte terapii. Astmul si simptomele alergice sezoniere se pot agrava, se pot ameliora sau pot ramane neschimbate in timpul sarcinii. Nu putem anticipa exact modul in care corpul femeii gravide si schimbarile hormonale modifica modul in care sistemul imunitar reactioneaza la substantele straine. De exemplu, sarcina induce umflarea mucoasei nazale. Inflamatia poate duce la rinita alergica. Desi cauza rinitei este legata de productia de hormoni si nu de alergeni, aceasta afectiune poate agrava simptomele alergice pre-existente. Impreuna, aceste simptome pot influenteze alimentatia, nivelul de stres, somnul si confortul general.

Ce pot face femeile insarcinate?

Femeile gravide au multe optiuni pentru a controla simptomele alergiei. Primul pas este sa fii proactiva. In mod ideal, daca o femeie se confrunta, de obicei, cu alergii sezoniere, ar trebui sa discute cu medicul ei despre administrarea unui medicament inainte de a se confrunta cu simptomele propiu-zise. Daca observa simptome ale alergiilor sezoniere pentru prima data in timpul sarcinii, ar trebui sa viziteze medicul pentru a determina cauza si a gestiona simptomele, reducand riscul unei infectii sinusale.

Pentru alergii usoare

„Pentru alergiile usoare, poti incepe cu administrarea unor metode simple, precum irigarea nazala. Aceasta implica punerea solutiei saline intr-o nara si spalarea mucusului si a alergenilor. De asemenea, pentru cele care sufera de astm, se recomanda utilizarea inhalatoarele prescrise.In plus, incearca sa schimbi asternuturile mai des pentru a reduce reactiile la praf si polen.”, adauga dr. Silviu Istoc.

Pentru alergiile moderate si severe

Spray-urile nazale cu steroizi sunt eficiente si sigure pentru a reduce inflamatia care poate provoca congestie nazala. Imunoterapia, de asemenea, poate fi eficienta pentru astm si alergii sezoniere. Aceasta terapie invata sistemul imunitar sa fie mai putin receptiv la alergeni in timp.

Tinerea sub control al alergiilor este importanta pentru femeile gravide sau care intentioneaza sa ramana gravide. Cu ajutorul medicului, viitoarele mamici pot gestiona foarte usor simptomele alergiilor sezoniere.

Recent Posts

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

27 de minute ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

56 de minute ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

o oră ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

2 ore ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

2 ore ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

3 ore ago

Citeste si: