Alergiile, o problemă! Primăvara nu înseamnă numai veselie, aer curat, plimbări și concedii. Acest anotimp mult așteptat de marea majoritate dintre noi poate să fie un adevărat calvar pentru persoanele care suferă de alergii, ale căror simptome sunt extrem de supărătoare.
Medicii susțin că alergiile de primăvară pot să fie ca manifestare, respiratorii, digestive sau cutanate.
Alergiile respiratorii sunt determinate de polenul pomilor și florilor și se declanșează odată cu inhalarea granulelor de polen. Cel mai comune semne și simptome respiratorii sunt: strănut, nas înfundat sau secreții nazale apoase, lăcrimare execesivă, mâncărime a ochilor sau a nasului, apariția conjunctivitei, episoade de tuse puternică sau chiar declanșarea și agravarea astmului bronșic. Atenție! Simptomele alergiei pot să fie ușoare, dar pot fi și grave până la șocul anafilactic – o condiție medicală care nu este compatibilă de multe ori cu viața, fiind considerat o urgență medicală.
Alergiile cutanate apar după ce are loc contactul direct cu un alergen, de regulă o plantă care duce la apariția unor erupții pe piele. Aceste erupții cutanate se numesc dermatite de contact.
Alergiile digestive care apar primăvara sunt de regulă determinate de consumul de căpșuni. Ele apare de regulă la copiii mici, de aceea nici nu este indicat consumul lor de aceștia. Ca și simptome predomină erupțiile la nivelul pielii, apariția mâncărimilor, dureri abdominale, crampe abdominale, vărsături, diaree, greață și uneori apar și durerile de cap.
Medicii spun că cele mai multe persoane alergice nu sunt alergice doar la o singură substanță, ci la mai multe.
Diagnosticul alergiilor se realizează la medicul specialist alergolog cu ajutorul analizelor de sânge. Practic are loc o detectare a anticorpilor specifici sau medicul va face unele teste cutanate.
Iată cum pot fi prevenite alergiile de primăvară:
Atunci când o alergie de primăvară nu poate fi evitată, trebuie mers la medicul specialist alergolog. Astăzi, există medicamente care pot ajuta la controlul simptomelor: decongestionantele nazale și antihistaminicele sunt cele mai frecvente medicamente antialergice, iar corticosteroizii topici sunt eficienți în tratarea inflamației nazale.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…