Alergii, dermatite și chiar ciuperci! Și doar dintr-o greșeală vestimentară. Hainele din materiale sintetice sunt frumoase, colorate și la modă, însă ele pot provoca diferite probleme de sănătate precum sunt dermatitele sau alergiile.
De aceea, specialiștii susțin că este bine să cumperi haine din materiale naturale precum bumbacul. De-a lungul anilor, chimicalele utilizate la alcătuirea tuturor fibrelor sintetice au fost asociate cu diferite probleme de sănătate, precum ar fi distrugerea lentă a sistemului imunitar, probleme legate de comportament și dezechilibre hormonale.
Specialiștii susțin că oricât de frumoasă este o haină și chiar dacă este la modă, trebuie să o lași în vitrină dacă nu este din materiale naturale. Este indicat să eviți hainele care au în compoziție: acril, poliester, nailon, vâscoză, acetat sau triacetat, dacă îți dorești o piele sănătoasă. Totodată, fibrele sintetice sunt foarte toxice deoarece sunt realizate din chimicale și sunt tratate chimic pentru a le face să se comporte bine la spălare cu mașina, să fie moi, culorile derivate din petrol pentru a le oferi nuanțele ce ne plac, teflon pentru a le face neșifonabile. Pentru a evita efectele nedorite, citește bine eticheta produsului înainte de a-l cumpăra.
Ce pericole ascund hainele sintetice:
Favorizează apariția ciupercilor pielii. Materialele sintetice favorizează transpirația, aceasta ducând la creșterea riscului ca acea persoană să facă diferite afecțiuni micotice, candidoze genitale, infecții bacteriene, eczeme. Totodată crește riscul unor afecțiuni ale pielii, dacă ai obiceiul să porți lenjerie de corp din materiale sintetice.
Dermatitele de contact. Atunci când o persoană poartă haine confecționate din materiale sintetice, pielea sa este în contact direct cu substanțele chimice din care este făcută haina respectivă. De asemenea, coloranții utilizați la fabricarea acestor haine se dizolvă ușor din pricina transpirației, iar pielea poate să fie oricând atacată și supusă riscului de apariție a unei alergii.
Mâncărimea pielii. Materialele sintetice accentuează mâncărimile pielii, mai ales la persoanele care au pielea uscată. Copiii care sunt diagnosticați cu dermatită atopică și vor îmbrăca haine sintetice, pot dezvolta diferite leziuni cutanate.
Alergii. De regulă, hainele negre sunt tratate cu PPD, un compus chimic nociv pentru piele, care poate crește riscul de declanșarea a unor alergii. Mai exact, PPD este un compus chimic care ajută la fixarea culorii, fiind folosit pentru colorarea hainelor de culoare neagră.
Acnee, pitiriazis versicolor sau micoze. Hainele sintetice nu permit pielii să respire. Specialiștii susțin că, de exemplu, cele confecționate din fibre de nylon, poliamidă, lycra pot duce la apariția acneei prin obturarea glandelor sebacee, dar și la apariția unor micoze. Uneori, acestea pot crește riscul pentru pitiriazis versicolor deoarece mențin transpirația acidă mai mult pe piele.
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…
Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…