Evitarea alimentelor care conțin nichel reduc semnificativ grăsimea corporală în cazul femeilor supraponderale și obeze alergice la metal potrivit unui studiu publicat în PLoS One.
Cercetarea a scos la iveală o prevalență neobișnuit de mare a alergiei la nichel atât la bărbații cât și la femeile supraponderali și obezi, în comparație cu populația generală.
Nichelul, un element care se găsește în apă, sol și anumite alimente este cea mai conună cauză a alergiei la metale. Printre alimentele care conțin o concentrație mare de nichel se numără cerealele integrale, legumele și cacao.
Cercetătorii au recrutat 87 de pacienți obezi, în special femei, cu vîrste de 50 de ani.
Alergia la nichel a fost diagnosticată la 60% dintre femei și 13% dintre bărbați. Subiecților alergici li s-a prescris o dietă echilibrată din care au fost excluse alimentele care au concentrații mari de nichel. După șase luni de dietă, 56% dintre participanți au pierdut 5,1% din grăsimea corporală și au dat jos mai mult de 11 cm din talie.