Din cuprinsul articolului
Medicul ortoped Tarek Nazer îți spune ce trebuie să ai în vedere atunci când îți alegi pantofii de alergat.
În această perioadă de pandemie, alergarea a devenit cea mai cautată formă de sport. Din ce în ce mai mulți sunt cei care au decis să introducă în rutina zilnică această formă de mișcare atât de benefică atât din punct de vedere psihic, cât și din punct de vedere psihic.
„Alergarea este cel mai eficient exercițiu cardio pe care îl poți alege. Pentru unii dintre noi, poate părea o activitate banală, pentru alții poate părea un efort peste limita suportabilității.
Indiferent cum ar fi, aleargă! Acesta este sfatul pe care ți-l va da orice medic din lume. Dacă ar fi să vorbim punctual despre beneficiile acestei forme de mișcare, aș putea enumera aici următoarele: îmbunătățește capacitatea cardiacă, combate procesul de îmbătrânire, îmbunătățește starea de spirit. Nu uita, o ședință de alergare de o oră, cu o viteză de 8 km/h, te ajută să arzi până la 600 de calorii”, explică Dr. Tarek Nazer, specialist ortoped.
Pentru sănătatea ta, fie că vorbim despre sistemul osos, fie că vorbim despre cel muscular, despre articulații sau despre sistemul cardiovascular, este obligatoriu să alegi pantofii de alergat cei mai potriviți. Specialistul ortoped a fost de acord să ne spună punctual care sunt aspectele de care trebuie să ținem seama atunci când achiziționam pantofii de alergat.
1.Investește într-o pereche de pantofi special creați petru alergare. Majoritatea accidentarilor se întâmpla tocmai pentru că alergatorii folosesc încalțămintea nepotrivită.
2.Dacă nu ești sigur care sunt dimensiunile exacte ale piciorului tău, cel mai indicat ar fi să faci un test specializat. Acesta îți va indica dimensiunile exacte: lungimea, lățimea și pronația piciorului.
3.Determină forma exactă a arcadei. Amprenta tălpii este cea care indică tipul exact de arcadă a piciorului. Arcada piciorului este cea care influențează mișcarea din timpul alergării. Arcada poate fi ridicată, normală sau plată.
4.Determină pronația. Forma piciorului are legătură strânsă cu biomecanica alergării. Cu fiecare pas, călcâiul atinge primul pământul. Acesta se rotește spre interior iar arcada se aplatizează pentru a absorbi impactul. Apoi piciorul tău se mișcă spre partea de exterior și se întărește pentru a crea o rampă de lansare pentru următorul pas.
5.Caracteristicile pantofului: lungimea adecvată cu spațiu suficient pentru degetul mare al piciorului, achiziționează-i la finalul zilei atunci când piciorul este umflat, astfel vei fi sigur că nu iei o mărime mai mică decât cea de care ai nevoie, nu alerga două zile consecutive cu aceeași pereche și alege pereche de pantofi potrivită greutății tale, altfel îți vei distruge articulațiile.
Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…
De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…
Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…