Albușurile de ou: cum să le folosiți pentru a îmbunătăți memoria și vederea

Există o gândire tradițională care consideră ouăle ca fiind un aliment „blestemat” pentru cei care ar trebui și doresc să aibă grijă de sănătatea inimii lor.

Binecunoscuta sintagmă „gălbenușul de ou are mult colesterol” este lăsată deoparte, având în vedere beneficiile pe care le produce, bineînțeles, consumat întotdeauna cu moderație și sub supraveghere medicală, dacă este cazul.

Cealalt component al oului este albușul. Astăzi există coincidențe științifice prin diverse studii care demonstrează că albușul de ou trebuie să facă parte din dieta de bază pentru a avea o stare de sănătate bună.

Albușul de ou este un aliment complet, deoarece acoperă substanțele nutritive de care organismul nostru are nevoie, cum ar fi colina, acidul folic, iodul, fierul, proteinele, seleniul, vitaminele A, B12, B5, D și E, precum și riboflavina.

Prin combinarea tuturor acestor macro- și micronutrienți, albușurile de ou oferă o varietate de beneficii pentru sănătate: sunt sănătoase pentru inimă și luptă împotriva cancerului. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Alberta, albușul de ou are proprietăți antioxidante care ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și a cancerului, potrivit site-ului Salud 180.

O altă acțiune este că controlează tensiunea arterială. Un studiu realizat de cercetătorul Zhipeng Yu, profesor la Universitatea Jilin din China, susține că albușul de ou conține o peptidă care scade tensiunea arterială prin blocarea enzimei care favorizează hipertensiunea.

Albușul încetinește îmbătrânirea

De asemenea, încetinește îmbătrânirea. Consumul moderat de albuș de ou oferă aminoacizi numiți prolină care ajută organismul să producă colagen, ceea ce previne apariția ridurilor.

Pentru că este bogat în proteine și sărac în calorii, albușul de ou este considerat un aliment sățios care ajută la menținerea unei greutăți sănătoase și la evitarea poftelor.

Un alt beneficiu important și esențial pe măsură ce îmbătrânim, este că îmbunătățește memoria și vederea. Potrivit cercetătorilor de la Harvard, albușurile de ou sunt o sursă bună de colină, care îmbunătățește memoria și protejează împotriva pierderii vederii.

Potrivit El País, albușul de ou este un ingredient excelent pentru menținerea sănătății minții, deoarece colina este asociată cu procesul de formare a creierului în stadiul fetal și este implicată în dezvoltarea creierului la toate vârstele, jucând un rol important în construirea membranelor celulare care îmbunătățesc memoria.

Potrivit Egg Institute, colina este importantă pentru formarea și funcționarea normală a creierului și a sistemului nervos și previne declinul cognitiv legat de îmbătrânire.

De asemenea, conține proprietăți care contracarează procesele degenerative care ne afectează vederea. Și, de parcă nu ar fi de ajuns, dacă vrei să ai o piele sănătoasă și tânără, acest aliment va fi aliatul tău, deoarece stimulează producția de colagen și ajută la întârzierea îmbătrânirii.

Rețetă omletă de legume

Ingrediente

  • 1 linguriță de ulei vegetal
  • 2/3 cană de porumb fiert
  • 1/2 ceașcă de dovleac
  • 3 linguri de ceapă tocată mărunt
  • Sare
  • 2 linguri de apă
  • 1/4 linguriță de piper negru
  • 3 albușuri de ou
  • 1 ou întreg
  • 2 linguri de brânză Gouda afumată, rasă

Pregătire

  • Se încălzește puțin ulei într-o tigaie la foc mediu. Se adaugă porumbul, dovlecelul și un praf de sare. Se sotează timp de 4 minute. Se ia de pe foc.
  • Într-un castron, se amestecă apa, albușurile și oul întreg. Se condimentează după gust cu sare și piper. Se toarnă in tigaia fierbinte. Se amestecă cu o spatulă.
  • Se toarnă amestecul și condimentele în tigaie. Se fierbe timp de 2 minute, până se întărește. Ridicați părțile laterale ale omletei, permițând ca amestecul de ouă să intre în contact cu tigaia.
  • Se întinde amestecul de legume peste jumătate din omletă și se presară brânza. Îndoiți jumătate peste amestecul de legume. Se gătește timp de 2 minute sau până când brânza se topește.

Recent Posts

Alimente și vitamine care pot provoca apariţia pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…

26 de minute ago

Scandal după moartea lui Silviu Prigoană. Demers fără precedent făcut de Adriana Bahmuţeanu

După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…

56 de minute ago

Rafila a găsit explicaţia pentru decesul de la Sp. Târgu Jiu: Lipsă de empatie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…

o oră ago

HOROSCOP. ZODIILE care vor păși cu dreptul în 2025 şi vor fi protejate de astre

În 2025, anumite semne zodiacale vor fi mai favorizate decât altele, având parte de un…

2 ore ago

STUDIU. Utilizarea reţelelor sociale, rol important în reducerea simptomelor depresiei

Un studiu realizat de un grup de cercetători chinezi sugerează că utilizarea reţelelor sociale ar…

2 ore ago

Medic ortoped: TOP 5 ponturi pentru tratarea durerilor articulare în sezonul rece

Potrivit studiilor, condiţiile meteorologice influențează în mod direct sănătatea oaselor și a mușchilor, însă nu…

3 ore ago

Citeste si: