Din cuprinsul articolului
Albirea prematură este o parte inevitabila a procesului de imbatranire. Și deși albirea prematură este, de asemenea, o întâmplare comună în zilele noastre, nu este tocmai recomandabil să o normalizezi.
Uneori, albirea prematură este o consecință a alimentației proaste, iar alteori poate apărea din cauza comorbidităților. Pe de o parte, încarunțirea părului legată de vârstă apare atunci când celulele pigmentare care dau părului culoarea încep încet să moară.
Ca urmare, părul devine alb sau gri. Dar atunci când apare din cauza comorbidităților, următoarele afecțiuni pot lua vina pentru albire prematură.
Boala Von Recklinghausen: Cunoscută și sub numele de Neurofibromatoză, această afecțiune face ca tumorile să se dezvolte lângă nervii unei persoane. Este cauzată de mutații genetice și poate fi fie moștenită de la părinți, fie poate apărea în primii ani de dezvoltare. În prezent, nu există nicio prevenire sau vindecare. Dar, pe partea bună, aceste tumori sunt în mare parte non-canceroase. Pacienții afectați de această boală prezintă pete bronzate de diferite forme și dimensiuni pe tot corpul.
Tulburări tiroidiene: Fluctuațiile hormonale cauzate de tulburările tiroidiene, cum ar fi hipertiroidismul sau hipotiroidismul, pot fi de vină și pentru albirea prematură a părului. Tiroida este o glandă în formă de fluture situată în gât și este responsabilă de reglarea metabolismului. Sănătatea glandei tiroide poate afecta, de asemenea, culoarea părului, deoarece o tiroida subactivă sau hiperactivă poate forța organismul să producă mai puțină sau mai multă melanină.
Deficiența de vitamina B12: Deficienta de vitamina B12 este, de asemenea, responsabila pentru albirea prematura a parului. Studiile spun că administrarea de suplimente de vitamina B12 poate reduce nivelul de homocisteină, ceea ce poate duce la înrudirea prematură. Nutrientul se găsește în principal în alimente de origine animală: pește, carne și lapte.
Alopecia areata: în acest caz, sistemul imunitar ataca parul si are ca rezultat pierderea pigmentului colorant, melanina. Afecțiunea poate duce la pete chelie la fel de mari cât dimensiunea unei monede. Atât bărbații, cât și femeile sunt predispuși la alopecie.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…