Categories: Stil de viaţă

Albirea naturală a dinților. Cum poți avea o dantură perfectă?

Secretul unei danturi perfecte este igiena corespunzătoare a dinților, de la o vârstă fragedă. Din cauza alimentației și a obiceiurilor nesănătoase, dinții pot avea de suferit, atât din punct de vedere medical, cât și estetic. Iată ce poți face pentru a reda nuanța de alb naturală a dinților și cum îi menții sănătoși!

Deși este indicat să îți îngrijești dinții în cabinetul stomatologic, există o serie de metode la care poți apela periodic pentru a-ți albi dinții și pentru a-i curăța în profunzime. Principalele cauze care duc la îngălbenirea dinților sunt obiceiurile nesănătoase, acumularea bacteriilor, periajul incorect și alimentația.

Adrian Mina, medic stomatolog, explică ce putem face pentru a ne îngriji corect dinții și pentru a le menține sănătatea, potrivit Adevărul.

Metode de albire naturală a dinților la care poți apela oricând

Consumă fructe și legume proaspete

„Consumul de fructe şi legume crude cu un conţinut ridicat de apă poate ajuta la menţinerea sănătăţii dinţilor. Acestea ajută la curăţarea dinţilor şi a gingiilor de placă bacteriană. Dacă mestecaţi fructe şi legume proaspete la finalul unei mese, acest lucru poate creşte producţia de salivă. Saliva ajută la îndepărtarea particulelor alimentare rămase pe dinţi şi la eliminarea acizilor din cavitatea orală.

Periază dinții cu regularitate

Primul pas este să ne spălăm dinţii în fiecare zi, de minimum două ori câte două minute, în mod corect. Este foarte important să ne spălăm dinţii cât mai curând după ce am consumat orice fel de alimente şi băuturi care i-ar putea păta ori îngălbeni. Cu toate acestea, aveţi grijă să nu periaţi imediat după consumul de alimente şi băuturi acide. Asta poate face ca acizii să atace smalţul şi să ducă la erodarea acestuia. Periajul cu o pastă de dinţi special creată pentru albire este mai eficient pentru un zâmbet alb, lucru demonstrat ştiinţific. Aceste paste de dinţi pentru albire conţin substanţe abrazive uşoare care ajută la îndepărtarea petelor de suprafaţă, dar cu blândeţe.

Bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen

Folosirea unei paste obţinute din bicarbonat de sodiu şi peroxid de hidrogen ajută la eliminarea plăcii bacteriene şi scad riscul apariţiei petelor. În acest sens, se amestecă 1 lingură de bicarbonat de sodiu cu 2 linguri de peroxid de hidrogen. Clătiţi bine gura cu apă după ce aţi periat. De asemenea, puteţi utiliza acelaşi raport de ingrediente pentru a obţine apă de gură. Sau puteţi încerca bicarbonat de sodiu în combinaţie cu apă.

Cărbune activ

Puteţi folosi cărbune activ pentru a îndepărta petele de pe dinţi, dar şi de bacteriile şi toxinele existente în cavitatea bucală. Deschideţi o capsulă de cărbune activ şi puneţi conţinutul pe periuţa de dinţi. Periaţi dinţii cu mişcări uşoare, circulare, timp de 2 minute. Atenţie mare în zona gingiilor, deoarece cărbunele este abraziv. Apoi clătiţi bine. Dacă aveţi dinţi sensibili, puteţi doar să tamponaţi uşor cărbunele la nivelul acestora. Îl lăsaţi să acţioneze 2 minute, iar apoi clătiţi bine. Din nou, un lucru recomandat cât mai rar şi pe perioade foarte scurte de timp”, recomandă Adrian Mina, stomatolog, potrivit Adevărul.

 

Recent Posts

HOROSCOP săptămâna 25 noiembrie-1 decembrie 2024. Schimbări şi blocaje!

Mercur retrograd intră în zodia Săgetător şi provoacă o serie de schimbări vizibile în viețile…

7 minute ago

Prima infecție cu gripă aviară, confirmată la un copil

Autorităţile sanitare americane sunt în alertă şi au anunţat că un copil a fost testat…

27 de minute ago

Cele două vârste la care corpul uman se schimbă dramatic

Sunt momente în viață în care corpurile noastre se schimbă rapid și nu vorbim doar…

47 de minute ago

Categoria de pensionari care riscă să-și piardă pensia. Noile reglementări din Legea pensiilor

Pensionarii care doresc să lucreze după pensionare trebuie să fie atenți la regulile stabilite de…

o oră ago

Gala Performeri din Sănătate. Ciprian Militaru, Eumed.ro: „Asigurăm medicamentele care lipsesc din piața românească”

Farmacia online Eumed.ro oferă românilor posibilitatea de a avea acces la produse farmaceutice care nu…

o oră ago

CNAS: aproape 20% dintre medicii de familie au peste 70 de ani

Aproape 20% dintre medicii de familie au peste 70 de ani, a declarat, luni, la…

o oră ago

Citeste si: