Din cuprinsul articolului
Dinți mai albi cu ajutorul plantelor. De-a lungul timpului, eficacitatea fluorului din pasta de dinți, precum și efectele sale negative au fost un subiect de discuție. De asemenea, glicerina pare să afecteze smalțul dinților.
Dacă vreți să evitați aceste lucruri, există o serie de alternative naturale la pasta de dinți, pe care le putem găsi la magazine. Acestea au efecte uluitoare asupra dinților. Și se pare că nu au contraindicații.
1. Bicarbonatul de sodiu
Un aliat incredibil de multe ori. Bicarbonatul se pune direct pe periuța de dinți sau ușor diluat în apă. Acționează ca un abraziv, curăță dinții și este un agent de albire naturală.
Este una dintre cele mai naturale metode, alături de bicarbonatul de sodiu. Cu sare, bacteriile din gură sunt eliminate, plus că sarea întărește smalțul. Poate fi folosită ca bicarbonatul de sodiu prin frecarea dinților. Nu exagera cu forța!
3. Ulei vegetal și uleiuri esențiale
Uleiul vegetal a fost folosit în tradiția ayurvedică împotriva cariilor dentare și a respirației urât mirositoare. Încercați uleiul de susan, ținându-l în gură timp de zece minute. Pe de altă parte, uleiurile esențiale sunt folosite pe lângă bicarbonat de sodiu sau sare. Acţionează ca antibacteriene. Ulei de cocos este eficient atunci când este combinat cu bicarbonat de sodiu sau sarea de mare. Are proprietăți antibacteriene și antifungice, potrivit girly.ro.
4. Ierburi și pulbere de coajă de vinete
Astăzi există paste de dinți sub formă de pudră făcute din ierburi uscate. Printre ingrediente găsim cuișoare, mentă și aloe. Folosindu-le vei avea o curățare perfecta pe lângă acțiunea calmanta dacă ai probleme cu gingiile.
5. Coaja uscată de vinete
Este, de asemenea, un remediu străvechi pentru dinți. Odată carbonizată se folosește sub formă de pulbere. Are acțiune igienizantă și abrazivă. O puteți găsi în magazinele de plante medicinale.
6.Apă oxigenată
Acest element se regăsește și în pastele de dinți tradiționale. Acționează ca un agent de albire adăugat la bicarbonat sau sare. În acest caz, periuța de dinți trebuie scufundată în apă oxigenată și apoi în sare. Utilizarea zilnică nu este recomandată.
Conform studiilor științifice, există mai multe vitamine care s-au dovedit a susține sănătatea inimii, reducând…
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a subliniat cu ocazia Zilei Internaţionale de…
Camelia Pătrășcanu subliniază că tranzitul lui Mercur în Săgetător, care a început pe 3 noiembrie…
Ion Țiriac s-a angajat într-un proiect caritabil ambițios alături de Fundația Metropolis, care vizează construirea…
Novo Nordisk, compania daneză care a revoluționat deja piața cu medicamentele Ozempic și Wegovy, se…
APMGR. Producătorii de medicamente generice atrag atenția că românii ar putea rămâne fără Paracetamol și…