Sari la conținut

Albert Einstein a avertizat despre sfârșitul lumii, iar NASA a confirmat: se va întâmpla mai devreme decât am crezut

Albert Einstein
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Albert Einstein

Defrișarea fără discernământ a pădurilor pentru extinderea agriculturii, creșterea vitelor și industria lemnului, precum și supraexploatarea stocurilor de pește sunt îngrijorătoare.

Aproximativ 13 milioane de hectare de pădure se pierd în fiecare an la nivel mondial.

Pescuitul excesiv, în același timp, amenință durabilitatea ecosistemelor marine și securitatea alimentară a milioane de oameni. Se estimează că 33% din stocurile de pește sunt supraexploatate.

Suntem într-adevăr în fața sfârșitului lumii?

Ceea ce a fost conceput inițial ca un scenariu apocaliptic este prezentat acum ca o amenințare palpabilă și urgentă.

Deși este imposibil să se stabilească o dată exactă pentru „sfârșitul lumii”, realitatea este că convergența mai multor crize de mediu, cuplate cu pericolele din spațiul cosmic, plasează Pământul într-o poziție din ce în ce mai vulnerabilă.

Conform cercetărilor NASA și avertismentelor unor oameni de știință eminenți precum Stephen Hawking și Albert Einstein, dacă omenirea nu ia măsuri imediate pentru a atenua efectele schimbărilor climatice și pentru a proteja ecosistemele, consecințele ar putea fi catastrofale mult mai devreme decât s-a anticipat.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel