Sari la conținut

Alarmant! Ce spune postura despre sanatatea ta

Din cuprinsul articolului

Felul in care stam pe scaun, cum ne tinem capul si umerii cand mergem, dar si balansul bazinului fac parte din postura noastra de zi cu zi, care ne poate dezvalui amanunte nestiute despre propria sanatate.

 

1. Lasatul pe spate, in scaun

 

Persoanele care, atunci cand stau pe scaun, au o postura aplecata in spate, chiar sleampata, au muschii hamstrings nedezvoltati. Muschii hamstrings este denumirea pentru o grupare de trei muschi care se afla in spatele partii superioare a piciorului – biceps femural, semimembranos si semitendinos. Ori de cate ori genunchii merg de la o linie dreapta la pozitia curbata, activati muschii hamstrings. Cand aceasta grupa de muschi este nedezvoltata, nelucrata, atunci aveti tendinta de a sta aplicati pe spate in scaun, tragandu-va involuntar bazinul in fata, fapt care poate duce la o curbura a coloanei vertebrale. Mai exact la scolioza.

 

2. Coapse latite

 

Sunt femei care, din structura lor, au coapsele mai late. Insa, in majoritatea cazurilor, latirea coapselor este cauzata de lipsa puterii in picioare. In mod normal, greutatea corporala este impartita, ca sustinere, in mai multe zone ale corpului. Insa, atunci cand muschii picioarelor sunt slabiti, netonifiati, atunci trunchiul se sustine mai mult in coapse decat in restul membrelor inferioare. Exercitiile de intindere si de tonifiere a picioarelor sunt esentiale pentru cele care nu vor sa ajunga cu zona bazinului si cu coapsele deformate in timp.

 

3. Burtica la nivelul inferior al abdomenului

 

La unele persoane, “burtica”, tesutul adipos din zona abdomenului, se concentreaza in partea inferioara, adica la nivelul bazinului. Acest lucru face ca postura corpului sa aiba de suferit, pentru ca, involuntar, ai tendinta de a sta usor cocosat pentru a “aduce” spre interior “burtica inferioara”. Astfel, in timp, risti sa-ti creezi o cocoasa notabila in spate. Inainte de a te apuca de abdomene pentru a da jos burtica, este indicat sa faci si exercitii de streching la nivelul trunchiului.

 

Continuarea pe Lyla.ro

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel