Sari la conținut

Alarmant! 40% dintre români consumă zilnic covrigi. La ce riscuri se expun

covrig
Sursă foto: Arhivă Doctorul Zilei
Pericolul ascuns din produsele de patiserie

Alarmant! Pericolul ascuns din produsele de patiserie. Accesibile la preţ și gata preparate, produsele de patiserie sunt prezente aproape la fiecare colț de stradă. Aceste produse par să fi devenit mâncarea de bază. Totuși, potrivit medicilor, puțini știu cât de periculoase sunt pentru organism.

Pericolul ascuns din produsele de patiserie

Studiile recente arată că 40% dintre români consumă zilnic covrigi sau pateuri pe motiv că nu au timp să îşi gătească mese sănătoase sau pentru că acestea reprezintă o variantă mai ieftină.

Produsele de patiserie sunt dăunătoare pentru sănătate din cauza faptului că ingredientele pe care le conțin nu sunt de calitate. Substanțele din care sunt făcute pot duce la diabet și chiar obezitate.

1 covrig= 300 de grame de calorii

De exemplu, un covrig conține aproximativ 300 de grame de calorii, 50 de carbohidrați și deloc nutrienți. Cu toate acestea, românii le consumă zi de zi.

„Produsele de patiserie, conțin făină, ouă sau ingrediente clasice. Dar, pe lângă acestea, în scopul de a obține un gust mai atrăgător pentru clienți și în scopul de a rezerva sau afâna produsul care conține făină, se mai adaugă și diverși aditivi. Ceea ce este foarte îngrijorător este cantitatea mare de zahăr”, a spus nutriționistul Simona Carniciu.

Mai exact, un produs de patiserie este preparat din aproape 12 ingrediente, dintre care cel puţin 8 sunt dăunătoare pentru sănătate.

„Acestea pot crește riscul de boli cardiace, vorbim de a crește riscul de accident vascular cerebral și infarct miocardic și a crește riscul de diabet și cancer și boli neurodegenerative – Alzheimer si demență”, mai spune nutriționistul.

Covrigul, ”mâncarea” de bază a românilor

covrigi
Sursă foto: arhivă doctorulzilei.ro

Chiar dacă mulţi ştiu la ce riscuri se expun, covrigul pare să fi devenit mâncarea de bază a românului.

Schimbarea obiceiurilor alimentare nu ar avea doar beneficii pentru sănătate, ci şi pentru buget.

„Un plan alimentar bine definit ne-ar duce la un cost similar și e mult mai sănătos”, a mai explicat Simona Carniciu.

Specialiştii recomandă să avem un plan alimentar bine pus la punct şi să înlocuim alimentele nesănătoase fructe, legume şi mâncăruri bogate în nutrienţi.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel