Din cuprinsul articolului
Chirurgii au efectuat un transplant de inimă de porc într-un muribund în încercarea de a-i prelungi viața – fiind doar al doilea pacient care a fost supus unui astfel de experiment.
Două zile mai târziu, bărbatul spunea glume și era capabil să stea pe un scaun, au declarat vineri medicii din Maryland.
Veteranul în vârstă de 58 de ani, veteran al Marinei Militare, se confrunta cu o moarte aproape sigură din cauza unei insuficiențe cardiace, dar alte probleme de sănătate au făcut ca el să nu fie eligibil pentru un transplant de inimă tradițional, potrivit medicilor de la University of Maryland Medicine.
„Nimeni nu mai știe de acum înainte. Cel puțin acum am speranță și am o șansă”, a declarat Lawrence Faucette, din Frederick, Maryland, într-o înregistrare video realizată de spital înainte de operația de miercuri. „Voi lupta cu dinții și cu unghiile pentru fiecare respirație pe care o pot face”.
Deși următoarele câteva săptămâni vor fi critice, medicii au fost încântați de răspunsul timpuriu al lui Faucette la organul de porc.
„Știți, tot dau din cap – cum pot să vorbesc cu cineva care are o inimă de porc?”. a declarat pentru The Associated Press Dr. Bartley Griffith, care a efectuat transplantul.
Potrivit NyPost, el a spus că medicii simt „un mare privilegiu, însă, știți, și o mare presiune”.
Aceeași echipă din Maryland a efectuat anul trecut primul transplant din lume al unei inimi de porc modificate genetic la un alt muribund, David Bennett, care a supraviețuit doar două luni.
Există un deficit uriaș de organe umane donate pentru transplant. Anul trecut, în SUA au avut loc puțin peste 4.100 de transplanturi de inimă, un număr record, dar oferta este atât de redusă încât doar pacienții cu cele mai mari șanse de supraviețuire pe termen lung primesc un transplant.
Încercările de transplanturi de organe de la animale la oameni au eșuat timp de decenii, deoarece sistemul imunitar al oamenilor a distrus imediat țesutul străin. Acum, oamenii de știință încearcă din nou, folosind porci modificați genetic pentru a le face organele mai asemănătoare cu cele umane.
Recent, oamenii de știință de la alte spitale au testat rinichi și inimi de porc în corpuri umane donate, sperând să învețe suficient de mult pentru a începe studiile oficiale ale ceea ce se numește xenotransplanturi.
Pentru a face această nouă încercare pe un pacient în viață în afara unui studiu riguros, cercetătorii din Maryland au avut nevoie de o autorizație specială din partea Food and Drug Administration, în cadrul unui proces rezervat anumitor cazuri de urgență fără alte opțiuni.
A fost nevoie de peste 300 de pagini de documente depuse la FDA, dar cercetătorii din Maryland au susținut că au învățat suficient de mult din prima lor încercare de anul trecut – chiar dacă acel pacient a murit din motive care nu sunt pe deplin înțelese – încât să aibă sens să încerce din nou.
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…