Sari la conținut

Ajutor impotriva infectiilor cu fungi. Ciupercile care iti ataca organismul si cum se trateaza

Bolile parazitare datorita ciupercilor sunt foarte suparatoare si multe chiar jenante. Iata cum puteti scapa sau sa va aparati de ciupercile picioarelor, vaginale sau rudele lor enervante.

Ciuperca piciorului. Cum apare?

Ciuperca piciorului apartine celor mai des intalnite boli infectioase. Doua treimi din cei afectati ignora insa mancarimile si descuamarile dintre degetele de la picioare. Ciuperca este contagioasa, atat pentru altii cat si pentru noi insine, si se poate extinde chiar si zona inghinala sau la maini. Focare de infectie sunt de exemplu baile publice, jacuzzi sau covoarele din hoteluri. Deseori ciuperca este mostenita in familie, sau cel putin se mosteneste tendinta de-a face sau lua o astfel de ciuperca. Se dezvolta mai ales in cazul in care spatiul dintre degetele picioarelor este ingust, cand picioarele sunt reci si prost irigate cu sange.

Cu ce se trateaza?

Pana la vindecarea completa a pielii, pentru cel putin doua saptamani, trebuie tratata zilnic cu creme antifungige, precum cele care contin substanta terbinafina sau bifonazol. Nu a fost demonstrat stiintific ca fiind de mare ajutor remediile casnice precum ustoroiul, otetul sau extractul din arbore de ceai in cazul bolilor fungige la picior. Otetul ar putea chiar irita pielea si sa o faca mai sensibila pentru imbolnavire, iar extractul din arbore de ceai ar putea declansa alergii.

Ce poate ajuta: picioarele trebuie sa fie calde si uscate. In baile si saunele publice trebuie purtati papuci, iar spatiile dintre degete trebuie uscate bine. In caz de contaminare, sosetele trebuie tinute separat de celelalte haine murdare, si spalate la cel putin 60 de grade.

Cititi continuarea pe lyla.ro. 

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel