Din cuprinsul articolului
Ajutor de urgență pentru fiecare familie afectată de inundaţii. Inundațiile din estul României au lăsat în urmă un dezastru greu de descris. Șapte persoane au decedat, iar altele au fost salvate din vâltoare cu ajutorul escavatoarelor. Mai mult sunt afectate casele în proporție de 76%, estimativ cam 720 de locuințe.
Astăzi, 16 septembrie 2024, în deschiderea şedinţei de Guvern, premierul Marcel Ciolacu a anunţat că fiecare familie afectată de inundaţii va primi un ajutor de urgenţă, iar iar în cazul acelor familii care şi-au pierdut pe cineva drag, se va acorda un ajutor suplimentar. Despre ce sumă este vorba?
„Alocăm azi primele sume pentru a compensa o parte din pagubele suferite. Fiecare familie afectată va primi un ajutor de urgenţă din partea Guvernului de maxim 10.000 de lei. Iar, în cazul acelor familii care şi-au pierdut pe cineva drag, aprobăm un ajutor suplimentar de 10.000 de lei”, a afirmat premierul.
Şeful Executivului mai spune că „wste un gest obligatoriu de solidaritate faţă de românii încercaţi greu de soartă”.
Potrivit premierului, prin acest cadru legislativ aprobat azi, vor putea interveni cu ajutoare de urgenţă în orice altă zonă, dacă va fi nevoie.
„Sperăm să nu mai fie cazul şi să depăşim fără alte probleme majore acest episod de vreme severă”, a completat premierul Ciolacu.
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, luni în ședința Guvernului, că sunt în curs procedurile obligatorii pentru ca Ministerul Administraţiei şi Internelor să instituie starea de alertă la nivelul celor două judeţe afectate de inundaţii, Galai şi Vaslui. Șeful Executivului a spus că prioritatea o reprezintă reparaţiile la case, anexe, drumuri şi poduri.
În plus, Guvernul aprobă şi eliberarea urgentă de la Rezervele Statului a patru clădiri modulare, în care copiii pot învăţa temporar până când situaţia revine la normal.
„Evident, prioritatea o reprezintă efectuarea urgentă a lucrărilor de reparații, atât la casele și anexele distruse, cât și la drumuri, poduri și alte obiective de infrastructură locală. De aceea, la propunerea prefecților de Galați și Vaslui, sunt în curs procedurile obligatorii pentru ca Ministerul Administrației și Internelor să instituie starea de alertă la nivelul celor două județe. Astfel, autoritățile locale se pot mișca rapid pentru a contracta lucrări și servicii în termen extrem de scurt.
De asemenea, vrem ca toți copiii din comunele afectate să poată merge în continuare la școală. Sunt localități unde școlile au fost grav avariate. De aceea, aprobăm eliberarea urgentă de la Rezervele Statului a patru clădiri modulare, în care copiii pot învăța temporar până când situația revine la normal. Autoritățile locale, împreună cu ministerul Educației, se ocupă și vor operaționaliza rapid aceste școli temporare”, a explicat premierul României, potrivit Digi 24.
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…
Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…